Societat

turisme

Alguaire rep els esquiadors britànics rumb a Andorra

Els primers vols xàrter de la temporada d'hivern aterren a Lleida, però per dur-los a les pistes d'Andorra

Tots són vols xàrter per al turisme britànic

Ara es buscarà acollir-ne de russos

Els primers vols xàrter per a esquiadors van començar a arribar ahir a l'aeroport d'Alguaire (Segrià). L'operador britànic Thomas Cook contracta avions per a famílies que desitgin esquiar a un preu més assequible i aprofitant el bon temps del Pirineu.

Fins a 726 persones, procedents de Birmingham, Belfast i Manchester, van arribar ahir a Alguaire. Immediatament, van pujar als autocars per arribar al vespre a Andorra i dedicar ja el dia d'avui a esquiar. Els grups acostumen a passar tota la setmana de Nadal al Pirineu. L'operació es repetirà la setmana de Cap d'Any.

La rebuda de vols xàrter per a esquiadors britànics és una de les opcions de mercat per a Alguaire durant l'hivern. L'ocupació dels cinc primers vols d'ahir van ser gairebé completa, ja que en cinc aparells només van quedar lliures dues places.

Molts dels turistes es mostraven sorpresos pel fred i la boira que ahir envoltava Alguaire. I encara més quan, en deixar la plana del Segrià, anaven descobrint les altes temperatures que hi havia durant el migdia. Els operadors de turisme que munten xàrters a preus ajustats són una de les solucions per a Alguaire. El govern està en converses amb els russos de Natalie Tours per obrir l'aeroport al creixent turisme rus.

Alguaire només té un vol regular, el de Palma, els divendres i els diumenges. Es busca també tancar acords amb companyies de reparació i manteniment d'aparells perquè hi puguin muntar una base logística, però de moment no hi ha compromisos. Companyies europees duen els aparells a Sudàfrica o als Estats Units per fer-hi el manteniment.

LA XIFRA

28.000
esquiadors van passar per l'aeroport de Lleida l'hivern passat, la majoria amb operadors turístics britànics.

El Prat preveu 11.300 vols per festes

L'aeroport del Prat ha programat un total d'11.300 vols durant les festes de Nadal. El trànsit aeri a l'aeroport barceloní creix durant els darrers mesos i per les festes de Nadal es multipliquen els vols xàrter, menys habituals al Prat. Els dies amb més vols van ser el 21 de desembre, amb 788, i el 7 de gener, que en tindrà 700 en un sol dia. Les destinacions més demanades des del Prat són a les illes Balears i Canàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.