Societat

la vida social

Tortell de Reis per la independència

Les figures dels tres Reis d'Orient porten una estelada a l'esquena

La pastisseria Noguera, amb seu a Vilobí d'Onyar i botigues a Girona i Riudellots, s'ha inspirat en el corrent sobiranista que viu Catalunya perquè els tradicionals tortells de Reis siguin tortells independentistes. El resultat és que les figures dels tres Reis d'Orient han canviat les típiques capes a l'esquena per banderes estelades. Són els Tres Reis d'Orient independentistes, que es poden trobar en qualsevol de les pastisseries Noguer. Les tres figures estan fetes i pintades a mà i els tortells, totalment artesanals, estan pastats amb farina de Girona, fruita confitada de Brunyola (Selva) i productes de les comarques gironines. Com sempre, estaran farcits de massapà, nata, crema o trufa.

“Cada any intento buscar el Rei més bonic i, aquest Nadal, hem trobat les figuretes perfectes”, assegura Antoni Noguera, cap de la pastisseria. “No buscàvem ni busquem reivindicacions polítiques generals, sinó que només pensem que és el moment adequat per fer-ho”, subratlla. “De moment, ja tenim diverses reserves. Els ciutadans troben el tortell molt original”, comenta el cap de la pastisseria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.