Societat

oci

Cop d'efecte dels Mossos contra les macrofestes

La policia precinta una masia de Viladecavalls que de dia treballava com a restaurant i de nit organitzava festes multitudinàries

El recinte projectava un gran sarau per a la nit de Cap d'Any

Bistec de dia i bistec de nit; un a la planxa i pagant impostos i l'altre cru, salvatge i al marge de la llei. Així funcionaven els propietaris d'un negoci de restauració ubicat en una masia situada al municipi de Viladecavalls, al Vallès Oriental, i que ha estat precintat pels Mossos d'Esquadra en comprovar que no disposaven de llicència per obrir a la nit com a discoteca.

El recinte, conegut com a Garden Opera, promocionava des de fa dies una macrofesta per a la nit de Cap d'Any amb entrades a 20 euros i que ara no es podrà celebrar. Aquesta podria no ser l'única festa de Cap d'Any en què els Mossos actuen de forma preventiva. El cas del Madrid Arena ha activat aquest any, més que mai, totes les alarmes. La policia té constància de, com a mínim, l'organització d'un altre esdeveniment lúdic a Castellar del Vallès en un espai tan poc adequat per a una festa amb garanties de seguretat com és una nau industrial en què el corrent elèctric s'ha d'obtenir a base de generadors. Des de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals també s'alerta d'una festa organitzada a Terrassa que podria estar fora de la legalitat.

El recinte de Viladecavalls feia mig any que havia ampliat la seva activitat normal de restauració (per a la qual està autoritzat) a la de local d'oci nocturn amb l'organització de festes que aplegaven milers de persones. En la seva pàgina web hi ha constància de l'organització de festes com la que es va fer el 31 d'octubre amb motiu de Halloween. Segons van informar ahir els Mossos d'Esquadra, la propietat del negoci havia començat a tramitar la llicència per poder actuar com a sala de festes, però encara no l'havia aconseguit. Tot i això, i des de l'estiu passat, la masia es convertia a la nit en un espai de tres ambients per on milers de joves de la comarca ja han desfilat.

Al juny, es va obrir un primer expedient sancionador per una falta considerada molt greu. En comprovar que malgrat l'obertura de l'expedient no s'aturava l'activitat nocturna, els Mossos van optar, finalment, per suspendre l'activitat i precintar l'establiment. En principi, la mesura cautelar no afecta l'activitat de restauració, si bé el contestador automàtic del restaurant advertia ahir que estarà tancat fins passat Reis.

El telèfon de contacte per fer reserves d'entrades per a la festa ahir va estar connectat constantment a un contestador automàtic.

LA XIFRA

20
euros és el preu de la macrofesta que ara no es farà. Es desconeix quantes entrades s'havien venut.

LA FRASE

L'Ajuntament de Viladecavalls va denunciar l'establiment per falta de llicència
Antoni Flores
Intendent dels Mossos

Macrodispositiu policial a Barcelona

La ciutat de Barcelona no té cap festa de Cap d'Any al carrer, però de forma preventiva Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana faran un desplegament important, sobretot a la zona de plaça Catalunya.

L'efecte Madrid Arena, una incògnita

Els empresaris del sector de l'oci estan a l'expectativa de la reacció del públic després de la tragèdia del Madrid Arena. La de Cap d'Any és la primera gran cita lúdica des d'aleshores.

La puja de l'IVA castiga el sector de l'oci nocturn

L'augment de l'IVA en 13 punts per al sector de l'oci nocturn es combat aquests dies amb un allargament dels horaris de tancament, vigent entre el 21 de desembre i el 6 de gener.

Conflicte a la plaça de la Font de Tarragona

Les desavinences entre el sector de l'oci i l'Ajuntament de Tarragona ha fet que aquest any no es faci la tradicional festa de la plaça de la Font que organitzava l'associació de bars i restaurants.

El metro, obert tota la nit per a una millor mobilitat

El metro de Barcelona comença l'any treballant a tot drap. No tancarà la nit del traspàs al 2013 per facilitar la mobilitat dels milers de persones que surten a festejar l'efemèride.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.