Societat

oci

L'efecte Madrid Arena s'instal·la a Barcelona

L'Ajuntament tanca cautelarment l'auditori del centre comercial de les Arenes al·legant irregularitats en la seguretat del local

El mateix espai va acollir, encara no fa un mes, un míting de Mariano Rajoy

Óscar Monge, president de l'empresa Cúpula Arenas, que gestiona l'auditori del centre comercial de la plaça Espanya de Barcelona, ensenya satisfet una foto que guarda al seu mòbil en què apareix al costat d'Alícia Sánchez-Camacho i Mariano Rajoy. La imatge va ser captada el 20 de novembre passat amb motiu d'un míting que el president del govern estatal va fer en aquest espai i que prèviament havia passat els controls de seguretat de Mossos d'Esquadra i la mateixa Moncloa. L'auditori, però, no ha superat aquest cap de setmana una rigorosíssima inspecció de la Guàrdia Urbana i els Bombers de Barcelona que, a quarts de tres de la matinada d'ahir diumenge, van decretar-ne el precinte cautelar en detectar-hi irregularitats en els sistemes de seguretat i d'emergència.

D'aquesta manera, una sala que havia acollit el míting de Rajoy i també un d'Artur Mas i un altre de Xavier Trias, i que fa un any ja va oferir el musical d'èxit Grease, de cop i volta ha deixat de ser útil per seguir oferint l'espectacle infantil Peter Pan, un dels esdeveniments principals de l'Arenas Festival, que des del 22 de novembre passat i fins al 16 de febrer ofereix una programació diversa.

La reobertura de la sala està subjecta a resoldre un catàleg d'irregularitats que van des de les deficiències en la il·luminació i la senyalització de les sortides d'emergència fins a uns elements de metall que sobresurten al peu de les grades i que poden provocar entrebancs al públic. També es requereix protegir un cable elèctric i alliberar un detector de fums que, el dia de la inspecció, estava tapat amb una cinta de les que es fan servir els pintors per protegir elements que no han de ser tocats per la brotxa.

Grades de luxe

Les grades qüestionades pels Bombers han estat subministrades per l'empresa Nussli, una firma líder a tot el món que treballa en molts esdeveniments a Catalunya, com ara el festival de Cap Roig o el trofeu de tennis Conde de Godó, entre altres.

Totes les millores exigides en la inspecció estan en tràmit de ser resoltes i els promotors de la sala i el festival esperen en una reunió que mantindran avui amb l'Ajuntament obtenir el plàcet per reprendre l'activitat aquesta mateixa setmana. Això és el que va explicar ahir Monge, a la vegada que mostrava la seva sorpresa per la contundència de l'Ajuntament, ja que la sala disposava de la llicència corresponent per dur a terme el festival, obtinguda el 19 de novembre.

La versió de l'Ajuntament difereix en el sentit que cada activitat que s'hi fa és diferent i requereix l'autorització corresponent. L'Ajuntament assegura que es va notificar una ordre de cessament d'activitat divendres passat i que ara s'iniciarà un expedient sancionador.

Des de l'Ajuntament es va negar ahir que aquesta severitat en el control dels locals de concurrència pública tingui res a veure amb la tragèdia de Halloween del Madrid Arena. Tot i això, la Cúpula Arenas és la segona sala que es fa tancar en poc temps, després que els Bombers detectessin problemes a l'Apolo del Paral·lel.

La decisió de Barcelona s'ha pres quasi al mateix temps que la de la Generalitat fent clausurar una masia de Viladecavalls que projectava una macrofesta per avui a la nit.

Queixes per una festa a Barcelona

Els veïns del carrer Béjar de Barcelona, a tocar del parc de l'Escorxador, van alertar ahir que esperen “horroritzats” la celebració d'una festa demà al matí a la discoteca situada al número 141 del carrer Tarragona. Els veïns asseguren que l'activitat d'aquest local, situat en la mateixa illa de cases, provoca que cada cap de setmana hagin de suportar “gent que es reuneix per beure, borratxeres i baralles al mig del carrer”.

Els problemes eren encara més grans quan en el mateix carrer Béjar, que transcorre paral·lel al de Tarragona, hi havia un local postnocturn que obria els matins dels caps de setmana.

Els veïns ja van denunciar l'any passat la discoteca del carrer Tarragona per la macrofesta de Cap d'Any i finalment l'Ajuntament no la va deixar celebrar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.