Societat

La rifa de Reis deixa part d'un segon premi i de tres tercers a Catalunya

El primer premi del sorteig, el 30875, es reparteix entre Alacant, Alcorcón, Ponferrada, Múrcia, Parla i Tenerife

Badalona, Figueres, Sant Andreu de la Barca i Torroella de Montgrí reben part del segon premi, el 46674

Els tercers premis 11182, 16781 i 45916 recauen a Sant Feliu de Llobregat, Sant Celoni i Barcelona

Aquest és el primer sorteig al que s'aplica el nou impost estatal del 20% sobre els premis dotats amb més de 1.500 euros

El gros de la loteria de Reis d'aquest any, el 30875, ha estat molt repartit per diferents territoris de l'Estat, tot i que ha passat de llarg de Catalunya. En canvi, Badalona, Sant Andreu de la Barca i Figueres han rebut part del segon premi, el 46674. Diverses localitats catalanes han pessigat tres tercers premis: el 11182, el 16781 i el 45916.

El primer premi del sorteig de Reis, valorat en 2 milions d'euros, s'ha venut en administracions d'Alacant, Alcorcón, Ponferrada, Múrcia, Parla i Buenavista (Tenerife). Cada dècim del 30875 ha resultat premiat amb 200.000 euros, tot i que els guanyadors n'hauran de descomptar el 20%. I és que el d'avui és el primer sorteig de la loteria al qual s'aplica la nova taxa que grava els premis superiors als 2.500 euros, i amb la qual el govern espanyol espera recaptar 824 milions d'euros.

Malgrat que Catalunya ha estat el territori on s'han venut més bitllets per a aquest sorteig (97 milions d'euros dels 127 milions que s'hi van posar a la venda), s'ha hagut de conformar amb una part del segon i de tres dels dotze tercers premis.

Badalona, Sant Andreu de la Barca, Torroella de Montgrí i Figueres han estat les tres poblacions catalanes on s'ha venut part del 46674, el segon premi dotat amb 1 milió d'euros la sèrie, 100.000 euros per cada dècim. El segon premi també ha tocat a a Cala Ratjada, a Mallorca; a Hinojosa del Duque (Córdova), a Madrid i a Linares (Jaén).

El segon premi del sorteig ha deixat almenys un milió d'euros entre els veïns del barri de la Salut de Badalona, de gent treballadora i tocat per la crisi. El propietari de l'administració número 26 de la ciutat, Josep Luís Medrano, situada al carrer Joan Valera 190, ha afirmat a l'ACN que aquest era un “premi molt desitjat” perquè al veïnat “hi ha molta gent que ho necessita”. Entre altres històries personals, s'ha donat la circumstància que un dels premiats anava a ser desnonat en breu. El mateix Medrano va assumir el negoci fa només dos mesos com una aposta per sortir de l'atur, després d'agafar el relleu a l'antic propietari, que es va jubilar.

El 46674 també s'ha distribuït en part a l'administració número 2 de Figueres, situada a la Pujada del Castell número 7, al costat del Museu Dalí. Segons la propietària de l'establiment, Helena Vázquez, la seva ubicació haurà marcat molt el repartiment del premi. “No sabem quants dècims hem repartit perquè s'han donat per màquina i, a més, per aquest estanc passen molts turistes d'arreu de Catalunya i estrangers”, ha explicat.

Diverses administracions catalanes han repartit part de tres de dotze tercers premis, dotats amb 14.000 euros la sèrie. Un d'ells ha estat el 11182, del qual se n'ha venut una sèrie a l'administració número 2 de Sant Feliu de Llobregat, situada al carrer Santa Creu número 2. També s'han venut dues sèries del 16781, una a l'administració de loteria de la Plaça Urquinaona de Barcelona i una altra a l'administració número 2 de Sant Celoni. Finalment, l'administració número 131 de Barcelona, situada a la Plaça Font i Sagué, ha vengut una sèrie del 45916.

La resta de números premiats amb tercers premis han estat el 49450, el 34701, el 66720, el 50601, el 15094, el 34676, el 26316, el 83490 i el 12522.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins