Societat

Desarticulat un grup criminal dedicat a les extorsions, els robatoris violents i el tràfic de drogues al Vallès Occidental

La policia ha detingut 14 persones, de les quals 9 són a la presó, i ha fet 10 registres, en el que s'han intervingut armes de foc

El grup havia perpetrat robatoris als municipis de Sant Cugat del Vallès, Bellaterra, Rubí i Palau-Solità

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal que operava en diversos àmbits, robatoris violents a domicilis, robatoris amb força, tràfic de drogues a mitjana escala, extorsions i al cobrament de morosos fent ús de la violència i la intimidació. La policia ha detingut 14 persones, de les quals 9 són a la presó, i ha fet 10 registres, en el que s'han intervingut armes de foc, reals i simulades, material per cometre robatoris violents i substàncies estupefaents, així com objecte. El grup havia perpetrat robatoris als municipis de Sant Cugat del Vallès, Bellaterra, Rubí i Palau-Solità.

La investigació es va iniciar el passat 22 d'octubre, quan hi va haver un assalt violent a Rubí. Sobre les 21:00 hores, dos homes i una dona que anaven encaputxats i armats amb pals van irrompre al domicili d'un matrimoni i, després de lligar-los, els van robar diverses joies. En la fugida, un agent de Mossos d'Esquadra que estava fora de servei va aconseguir detenir la dona, mentre que els dos homes van escapolir-se amb un turisme, a l'interior del qual hi havia un altre integrant del grup esperant.

A partir dels indicis recollits, els agents van poder determinar l'activitat delinqüencial dels integrants del grup: el tràfic de drogues a l'entorn metropolità, els robatoris violents a domicilis, establiments comercials i empreses i les amenaces i extorsions. En aquest sentit, des de la data en què es va iniciar la investigació i fins a l'11 de desembre, es van posar en marxa diferents dispositius per aconseguir determinar els components de l'agrupació criminal, neutralitzar la seva activitat delictiva, determinar la possible autoria d'altres fets anteriors i aconseguir les proves per detenir-los.

El dispositiu que va cloure amb la desarticulació total de l'organització i detenció dels seus principals membres es va fer la matinada de l'11 de desembre. Es van dur a terme 10 diligències d'entrada i perquisició judicial en 10 domicilis de Rubí, Terrassa, Sant Quirze del Vallès i Badia del Vallès.

En aquests pisos els investigadors hi van trobar elements que corroboraven les investigacions: dues pistoles reals i d'altres simulades, diversa munició per a armes de foc, 20 grams de cocaïna, 2 quilograms de marihuana i 40 grams d'haixix, a més d'un turisme d'alta gamma. Als domicilis dels detinguts els agents també van poder intervenir material utilitzat per cometre robatoris violents i altres delictes com passamuntanyes, defenses extensibles, brides, manilles, guants o plànols de zones i cases on suposadament estudiaven la perpetració d'altres robatoris futurs, a banda de recuperar objectes sostrets com ulleres de sol, navegadors, rellotges i càmeres fotogràfiques, entre d'altres.

A aquests efectes cal sumar-hi 150 grams de cocaïna, fruit d'una operació policial a Figueres, directament vinculada amb el dispositiu que s'estava fent i en la qual es van detenir 4 persones més. S'imputa als diferents membres del grup, en diferent grau segons la participació acreditada, un total de 30 fets penals, en els delictes de pertinença a organització criminal; dos robatoris violents en dos domicilis (Rubí i Palau Solità i Plegamans); actes preparatoris per un tercer robatori violent al Vendrell, que no es va arribar a realitzar; tràfic de drogues (cocaïna, haixix i marihuana); dos robatoris a establiment comercial i empresa a Sant Cugat del Vallès i Rubí; extorsió i altres delictes menors.

Els detinguts, d'edats compreses entre 22 i 45 anys, són Manuel C.S, veí de Rubí i nacionalitat espanyola; Angelica Mariana A., veïna de Rubí, nacionalitat romanesa; Fernando L.R, veí de Badia del Vallès i nacionalitat espanyola; Javier R.G., veí de Badia del Vallès i nacionalitat espanyola; Ivan V.N, veí de Rubí i nacionalitat espanyola; Milton José C.Ch., veí de Rubí i nacionalitat colombiana; Jose Alexander I.S., veí de Rubí i nacionalitat colombiana; Hamza S., veí de Terrassa i nacionalitat marroquina; Rubén G.S, veí de Rubí i nacionalitat espanyola; Erik L.G., veí de Sant Quirze del Vallès i nacionalitat espanyola; Fernando R.S, veí de Badia del Vallès i nacionalitat espanyola,; Noelia C.S., veïna de Cerdanyola del Vallès i nacionalitat espanyola; Haytam O., veí de Terrassa i nacionalitat algeriana; Manuel C.P, veí de Rubí i nacionalitat espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

Compren una antiga tèxtil per consolidar una illa educativa

Olot
Olot

La Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa rep el suport de tres associacions de veïns

Olot
SOCIETAT

Els col·lectius LGTBI de Barcelona reclamen la superilla 28 de Juny

Barcelona
Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona