Societat

El fort vent deixa sense llum 3.000 abonats i talla tres línies fèrries

Portbou ha registrat ràfegues de fins a 174 km/h

Algunes estacions d'esquí han hagut de tancar per precaució

El fort vent que aquest diumenge afecta Catalunya, amb ràfegues que han arribat als 174 quilòmetres per hora, han provocat talls en el subministrament elèctric que afecten prop de 3.000 abonats i ha obligat a interrompre la circulació en tres trams de les línies de rodalia R-3 i R-11.

Segons ha informat Protecció Civil, el vendaval ha afectat les esteses de diverses línies elèctriques i ha provocat talls del subministrament, la majoria intermitents, a les comarques de Lleida, Berguedà, Bages i Osona (Barcelona), així com en el Baix Empordà (Girona).

Un portaveu de la companyia elèctrica Endesa ha explicat a Efe que en la majoria de casos es tracta de talls intermitents del servei, que es desconnecta de forma automàtica a causa de la vibració que el vent causa en les línies, però que es restableix una vegada amainen les ràfegues.

Transport ferroviari


El temporal de vent ha tingut també efectes sobre la xarxa ferroviària: la circulació per la R-11 al seu pas per Sils (Selva) s'ha vist interrompuda per la caiguda d'un arbre que ha acabat xocant amb un tren.

Aquest incident, que ha causat retards de fins a mitja hora en la línia R-11 entre Barcelona Sants i Portbou a causa de la inutilització d'una de les dues vies de circulació, ha obligat a traslladar a un altre comboi uns 170 viatgers que viatjaven en el tren sinistrat, segons ha informat un portaveu de la companyia Renfe.

A més d'aquesta línia, la circulació de trens entre Ripoll (Barcelona) i La Tor de Querol, ja a la frontera francesa, ha quedat interrompuda des de les 11h del matí i no s'ha restablert fins a passades les 16h de la tarda. També ha quedat afectat el tram entre el Figaró i Sant Martí de Centelles (Osona), que ha estat sense servei fins a les 10.30h d'aquest matí.

Pirineu


També el vendaval ha afectat una vintena de centres de telecomunicacions d'entorns rurals, principalment en localitats del pre-Pirineu i el Pirineu, on ha deixat de funcionar el senyal de TDT, principalment com a conseqüència dels talls de subministrament elèctric.

Com a mesura preventiva davant el fort vent, està tancada la carretera C-14 entre Pont de Peramola i Bassella (Alt Urgell) i també ho està la C-28 de Naut Aran a l'Alt Àneu, en aquest cas pels gruixos de neu acumulats. També s'han tancat diverses estacions d'esquí, com la de la Vall de Núria, Espot, Port del Comte i Vallter 2000.

L'ús de cadenes és obligatori en tres carreteres comarcals i en l'N-230 i l'N-260 s'ha restringit el pas als camions pesants i articulats per la presència de gel i neu a la calçada.

Ratxes de vent


El vendaval, que s'espera que comenci a remetre en les pròximes hores, ha bufat amb ratxes de fins a 174 quilòmetres per hora a Portbou (Alt Empordà), a 158 per hora a Berga (Berguedà), a 148 a Boí (Lleida), a 130 a Guardiola de Berguedà (Berguedà), a 122 a Port de Compte (Lleida) i a 112 a Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà).

Trucades rebudes


Des que ahir es va iniciar el temporal, el telèfon 112 ha rebut més de 469 trucades i els Bombers 260 avisos per emergències provocades pel vent, principalment per la caiguda d'arbres i altres obstacles a la calçada.

A Viladecavalls (Vallès Occidental), un arbre s'ha desplomat sobre una casa, sense provocar ferits.

Davant l'adversa situació meteorològica, Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del pla Procicat per risc de forts vents i del Inuncat pel mal estat de la mar, mentre que l'Allaucat -que avisa del perill d'allaus en zones de muntanya- està en pre-alerta.

Per contra, s'ha desactivat l'alerta del pla Neucat, al donar-se per finalitzada la previsió d'intenses nevades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona