Montornès del Vallès rep els infants sahrauís i ucraïnesos acollits a la població

Montornès del Vallès va celebrar ahir la festa de benvinguda als infants sahrauís i ucraïnesos que passen l'estiu acollits per famílies de la població. A l'acte també hi han estat convidats 3 joves nicaragüencs delpoble de Villanueva participants en l'experiència solidària “Fem Esplai a Nicaragua”.Enguany tres nenes i dos nens sahrauís, d'entre nou i dotze anys, i tres nenes i una monitora ucraïnesos passen l'estiu a Montornès.

Les colònies sahrauís estan organitzades per la delegació a Catalunya del Front Polisari, el Consell Comarcal i l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí. Les colònies dels infants ucraïnesos estan organitzades per l'associació Vallès Obert.

Per segon any, l'acte de benvinguda es va celebrar a la casa de turisme rural Can Sala. L'acte va comptar amb la presència dels infants, les famílies acollidores i de representants de l'Associació Vallès Obert, l'ACAPS, el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, la Fundació Pau i Solidaritatdel Vallès Oriental, l'Associació de veïns de la Bòbila, l'Esplai Panda il'Associació Jícaro.

L'Ajuntament de Montornès col·labora des de 1996 amb l'associació Vallès Obert per a les colònies dels infants ucraïnesos que pateixen les conseqüències de les radiacions de l'accident de la central nuclear de Txernòbil. Des de fa catorze anys l'Ajuntament també col·labora en les colònies dels infants dels campaments de refugiats del Front Polisari al SàharaOccidental. En aquest cas, el consistori es fa càrrec de les despeses de viatge de set infants i facilita la seva participació a les activitats d'estiu que s'organitzen al municipi.

L'acte d'aquest dimecres també ha comptat amb la presència de tres joves del poble nicaragüenc de Villanueva, agermanat amb Montornès des de l'any 2002. Els joves participen en l'experiència d'intercanvi “Fem Esplai a Nicaragua” desenvolupada per l'Esplai Panda l'estiu de l'any passat. Els joves participaran en un acte de recepció institucional que tindrà lloc el proper 23 de juliol, a les 10 h a la Sala d'Actes de l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres