La sardana

Arenys de Munt. (Maresme)

La primera Capital de la Sardana

Arenys de Munt organitza prop d'un centenar d'actes per celebrar la capitalitat

Arenys de Munt es convertirà, dissabte que ve, en la Capital de la Sardana 2013. De fet, serà la primera població que assumirà aquesta capitalitat. La localitat maresmenca ja va presentar el febrer passat una proposta que inclou 95 activitats i iniciatives vinculades, d'una manera o d'una altra, al món de la sardana i la cultura catalana. La voluntat dels organitzadors de la primera Capital de la Sardana és clara: «Sacsejar, renovar i actualitzar aquest sector cultural tan propi del nostre país.» Així ho va afirmar l'alcalde d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, en la presentació del programa. A l'acte, també hi van assistir el director general de Cultura Popular i Tradicional, Lluís Puig; el president de la Federació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, i el responsable del projecte Capital de la Sardana, Víctor Sallés, que aglutina les entitats més potents del sector: Federació Sardanista de Catalunya, Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i Obra del Ballet Popular. El projecte Capital de la Sardana, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, substitueix l'antiga Ciutat Pubilla de la Sardana.

Dissabte que ve, doncs, se celebrarà el primer dels nombrosos actes previstos, la proclamació oficial d'Arenys de Munt com a Capital de la Sardana 2013, en una cerimònia d'alta volada institucional amb el suport d'entitats locals i comarcals. Durant la ballada del matí es llegirà l'acta de nomenament i es lliurarà la bandera de la capitalitat. Després, es llegirà el tradicional missatge al món sardanista i, finalment, es descobrirà una placa a l'Ajuntament per commemorar l'efemèride. Al concert de la tarda hi haurà una proposta escènica de gran format, la Sardana universal, un espectacle dissenyat per Jordi Pesarrodona (de la companyia Gog i Magog). La presència de la cobla La Principal de la Bisbal donarà encara més solemnitat a aquesta nova iniciativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Obert el centre operatiu de la Guàrdia Urbana al barri de la Mariola

Lleida
Turisme

Un joc de mòbil ajuda a dinamitzar vint festivals de música del Garraf

Sitges
societat

Els transportistes reclamen solucions per poder treballar amb normalitat

barcelona
societat

Dues infermeres gironines, guardonades amb els premis catalans Talent

girona
educació

Un total de 3.749 estudiants s’examinen a partir de demà de les PAU

girona
LA JONQUERA

Uns 150 tractors tallen l’AP-7 al Pertús per reclamar millores a la pagesia

LA JONQUERA
SALUT

Un miler de pacients amb càncer donats d’alta, a l’Hospital de Mataró

Mataró
GIRONA

Distracció audiovisual per disminuir l’ansietat postoperatòria

GIRONA
societAT

Els pagesos reactiven les protestes amb talls a la frontera

barcelona