Societat

Interromput el servei ferroviari entre Sant Andreu Arenal i Cerdanyola Universitat per una esllavissada

Continuen els retards de mitja hora a la R1 de Rodalies a causa del temporal marítim

Protecció civil manté activada l'alerta del pla Inuncat, tot i que l'episodi de pluges comença a remetre

La circulació de trens a la línia R7 de Rodalies s'ha hagut d'interrompre aquest dimecres a la tarda entre Sant Andreu Arenal i Cerdanyola Universitat a causa d'una esllavissada de terra, segons ha informat Renfe. Aquesta incidència també afecta la línia R4, on els trens circulen per via única al tram de Montcada i Reixac amb retards de mitja hora.

Els passatgers amb destinació Cerdanyola Universitat poden agafar els tren de la línia R4 fins a Cerdanyola del Vallès i des d'aquí disposen d'un servei alternatiu d'autocars.

Per altra banda, continuen els retards de mitja hora que des d'aquest matí afecten la R1 a causa del temporal marítim que afecta la zona del Maresme, segons ha apuntat la companyia ferroviària. Els trens d'aquesta línia circulen per via única entre les estacions de Vilassar i Mataró. Per aquest motiu, s'han suprimit els serveis amb origen i destinació compresos entre l'Hospitalet i Mataró ha quedat suprimida, mentre que els trens amb origen-destinació Molins de Rei-Mataró, finalitzen i inicien el seu recorregut a l'estació de Vilassar, i des d'aquí es pot enllaçar amb els trens que fan el trajecte l'Hospitalet-Blanes per continuar fins a les seves destinacions.

Els trens amb origen-destinació comprès entre l'Hospitalet-Blanes circulen en tot el seu recorregut amb un retard de més de mitja hora i s'aturen puntualment a mesura que s'apropen al punt afectat per congestió a causa de la circulació per via única. El trajecte entre Blanes i Maçanet es realitza amb un servei alternatiu per carretera.

El Servei Meteorològic ha donat per finalitzat aquesta tarda l'avís per intensitat i acumulació de pluja, però encara es manté el fort onatge i l'elevat cabal dels rius. Per aquest motiu, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l'alerta del Pla INUNCAT pel mal estat de la mar que es mantindrà les properes hores, sobretot a les comarques de l'Empordà. També manté l'alerta pel cabal dels rius que encara és important a la zona de Girona, tot i que es preveu que a les properes hores vagi minvant.

Protecció Civil demana extremar la precaució tant a les zones marítimes i abstenir-se d'anar a veure com trenquen les onades; evitar accedir a les lleres, punts baixos, guals i altres punts de risc dels rius o rieres que hagin patit augments importants del cabal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.