Societat

Una altra sanció milionària de la UE a Microsoft

Li imposa 561 milions de multa perquè no permet triar navegador a Windows

La Unió Europea ha imposat 561 milions de multa a Microsoft perquè no permet als clients de Windows 7 la tria del navegador. La companyia de Redmond (EUA) s'havia compromès amb Brussel·les a incloure una pantalla d'opcions que, en el moment de la instal·lació del sistema operatiu Windows, permetés a l'usuari d'escollir quin havia de ser el seu navegador habitual.

Entre maig de 2011 i juliol del 2012, uns 15 milions de clients de Microsoft que van adquirir el Windows 7 no van poder fer aquesta elecció, un fet que afavoria el navegador de la pròpia companyia, Internet Explorer.

Aquesta és la quarta multa que la UE imposa al gegant informàtic des del 2004, però la primera per incomplir els compromisos assumits per corregir un abús de posició dominant. L'import de la sanció equival a l'1% del seu volum de negoci i durant aquest temps Microsoft ha pagat un total de 2.200 milions d'euros.

L'empresa informàtica va acceptar “tota la responsabilitat” pel que va qualificar com “un error tècnic” i va assegurar que ja ha pres mesures perquè aquest fet no torni a succeir.

Whatsapp per a Android: és l'hora de pagar

Tot i que a molts els semblés gratuïta, Whatsapp sempre ha estat una aplicació de pagament. Els usuaris d'IOS passaven per caixa en descarregar-la, i els d'Android , Windows Phone i Blackberry havien de fer un micropagament a l'any, tot i que a la pràctica la companyia no l'executava. Des de fa uns dies, si s'ignoren els avisos que reclamen el pagament de 0,78 euros, l'aplicació deixa de funcionar, al contrari del que passava fins ara. Whatsapp, que justament ara comença a tenir seriosos competidors gratuïts, ofereix dins de les seves opcions la possibilitat de saber quan expira el període de prova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa
GIRONA

L’Associació Contra el Càncer surt al carrer per impulsar la recerca

GIRONA
JUDICIAL

Proposen l’indult parcial per al veí de Tàrrega que tenia un arsenal a casa

TÀRREGA

Joan Pijoan, nou director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

olot
Societat

La policia local de Santa Coloma troba una iaia de 104 anys desorientada

Santa Coloma de Gramenet