La sardana

Arenys de Munt i Arenys de Mar (Maresme)

Una diada que reunirà els dos Arenys

Arenys de Munt estrena aplec com a primera Capital de la Sardana

Arenys de Munt ja viu amb intensitat la seva condició de primera Capital de la Sardana. I diumenge que ve celebrarà el seu primer aplec, en el marc dels actes que s'estan celebrant amb motiu de la capitalitat. Per commemorar l'esdeveniment, aquest any l'aplec que tradicionalment es realitza a Arenys de Mar reunirà els dos Arenys en una celebració de tot un dia de sardanes. Serà el 1r Aplec d'Arenys de Munt i el 32è Aplec d'Arenys de Mar.

Els actes previs a l'aplec, però, començaran el divendres 12 d'abril, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala municipal d'Arenys de Munt amb la conferència titulada Sardana i independència, a càrrec de Josep Sort i Jané, durant la qual s'analitzarà la sardana com a expressió de la cultura popular i la identitat del poble català, estretament lligada a l'independentisme. L'endemà, a 2/4 de 8 del vespre a can Borrell, una altra conferència, Dones compositores al Concert de Tiana, afegirà encara més interès a les hores prèvies l'aplec. En aquesta segona conferència es parlarà del tradicional Concert de Tiana, que, organitzat pels Amics de la Sardana de Tiana, fa deu anys que es realitza per tal d'homenatjar les dones compositores de música per a cobla. I, finalment, diumenge podreu disfrutar d'aquest inèdit Aplec Sardanista dels Arenys, que es farà al parc de can Jalpí (Arenys de Munt) en sessions de matí i tarda. Les cobles protagonistes seran la Iluro i la Marinada, al matí, i la Premià i La Flama de Farners, a la tarda. A les 2 del migdia hi haurà un dinar popular (10 euros) i durant tot el dia els Muntanyencs de la Vila posaran a disposició de l'aplec un rocòdrom per a l'esbargiment dels infants i els joves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.