Societat

L'Ajuntament de Maó aprova l'espanyolització del seu topònim sota la fórmula 'Maó-Mahón'

L'aprovació definitiva, per la majoria absoluta del PP al consistori, arriba després que s'hagin tombat totes les al·legacions

La Plataforma per la Llengua veu el canvi de nom com un nou capítol de l'ofensiva dels populars contra la llengua

L'Ajuntament de Maó ha aprovat aquest dilluns el canvi de nom definitiu de la capital de Menorca. L'equip de govern, amb majoria absoluta del PP, ha imposat al ple d'aquest dilluns l'espanyolització del topònim, que passarà a ser Maó-Mahón. L'aprovació definitiva arriba després que s'hagin tombat totes les al·legacions que es van presentar contra la modificació del nom genuí de la població després de l'aprovació inicial de la mesura, l'octubre passat. El canvi de nom, que és fruit de la modificació de la llei de normalització lingüística, ha generat durant aquests mesos una contundent oposició popular. La Plataforma per la Llengua ho veu com un nou capítol de l'ofensiva del PP contra la llengua.

Una de les modificacions que el govern balear de José Ramón Bauzá es va afanyar a aprovar va ser la de la llei de la funció pública a través de la qual el català deixava de ser un requisit per treballar a la funció pública i passava a ser un mèrit. El punt 5 de la disposició final primera indica, entre d'altres, que els topònims de les Illes Balears poden tenir com a forma oficial la catalana o la castellana i la catalana conjuntament, cosa que ha aprovat aquest dilluns al vespre l'Ajuntament de Maó. Ara ja només queda aprovar el canvi de nom al Consell de Menorca perquè la denominació bilingüe sigui plenament efectiva.

La mesura ha provocat una forta onada de mostres de rebuig. Com la de la Plataforma per la Llengua, que ha expressat “el seu profund desacord i indignació” per la castellanització del topònim menorquí i ha criticat que el govern local hagi fet “cas omís” a la multitud d'al·legacions presentades per la ciutadania contra el canvi de nom i als criteris de la Universitat de les Illes Balears i de l'Institut Menorquí d'Estudis que avalen el manteniment de Maó com a topònim oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

CALELLA
GIRONA

L’Ajuntament es queixa de falta de recursos extra per executar els projectes dels fons Next Generation

girona
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona