Societat

Els embassaments guanyen 160 hm³ en poc més d'un mes

Les lentes però constants aportacions des de les capçaleres dels rius i els desembassaments han incrementat les reserves

Boadella és el pantà que més ha crescut i actualment es troba al 95%

Els embassaments de les conques internes catalanes han arribat al 73% de la seva capacitat i això vol dir 510 hm³. En els últims 40 dies, és a dir, des de començaments de març fins ara, els embassaments han guanyat gairebé 160 hm³, una quantitat que equival pràcticament a tot el pantà de Sau, segons el balanç que va fer ahir l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Tot i que ja ha passat un mes i mig des de l'últim episodi important de pluges, les constants aportacions d'aigua a les capçaleres dels rius i la gestió dels desembassaments ha permès augmentar de manera lenta però substancial el volum de les reserves. El pantà de Boadella (Alt Empordà) és el que ha experimentat durant aquest període un increment més important d'aigua: mentre que el dilluns 4 de març es trobava al 44% de la seva capacitat, actualment està al 95%.

El sistema Ter-Llobregat ha pujat del 50 al 70%. Les pluges també han fet augmentar les reserves del pantà de Sau i Susqueda (Osona). En aquest cas, a principis de març estava al 46% de capacitat i ara al 67%. Tot i que ha estat la menys beneficiada pels últims episodis de pluges, a la conca del Llobregat, l'embassament de Baells (Berguedà) i el de la Llosa del Cavall (Solsonès) també han pujat 27 i 13 punts, respectivament, fins arribar al 77% i al 70% de la seva capacitat. Els que estan pràcticament plens són els embassaments de Foix (Alt Penedès), Siurana (Priorat) i Riudecanyes (Baix Camp).

El balanç positiu del sistema d'emmagatzematge d'aigua en aquests moments és encara resultat de les pluges que es van registrar els dies 10 i 11 del mes passat.

LA XIFRA

3
embassaments
estan gairebé plens en aquests moments: Foix i Riudecanyes (100%), i Siurana (98%).

Un foc crema 55 hectàrees de pi al Priorat

Els Bombers de la Generalitat van controlar ahir a la tarda l'incendi forestal de Pradell de la Teixeta (Priorat) que va cremar 55 hectàrees de pi regenerat i argelaga. Ahir al matí, 30 dotacions terrestres i dos mitjans aeris encara hi treballaven per refredar la zona afectada i evitar que un cop de vent fes revifar els punts calents. A la nit, però, els bombers ja havien aconseguit estabilitzar-lo i envoltar totalment el perímetre de les flames.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Un musical de l’alumnat de l’escola Àgora al Teatre Municipal de Girona

girona
GIRONA

La UdG premia onze treballs de recerca d’alumnes de batxillerat

GIRONA

La Copa Amèrica accelera l’arribada dels Mossos al Port

Barcelona

La proposta de zonificació escolar s’enllestirà el juliol

Terrassa

Detingut un noi de 18 anys per intent d’homicidi per una baralla del març a La Rasa

Terrassa
canvi climàtic

L’Índia tanca les escoles de diversos estats per una onada de calor extrema

barcelona

Llum verd als tràmits per ampliar la comissaria dels Mossos de Sant Martí

Barcelona

El Taulí estrena una unitat d’Urgències de curta estada

Sabadell
medi ambient

Posen xarxes al sobreeixidor de la riera d’Argentona per frenar residus a mar

Mataró