Societat

Més de 4.000 persones participen en l'Entrada de Moros i Cristians de Banyeres

Aquesta quantitat és el resultat de la suma de festers i músics

Més de 4.000 persones, entre festers, músics i integrants dels “boatos”, seran els participants en l'acte colorista de l'Entrada de Moros i Cristians de Banyeres de Mariola que té lloc en la seua data tradicional del 22 d'abril, a partir de les cinc de la vesprada, i en el seu recorregut habitual des de la Font Bona a la Plaça.

Mª Jesús Montava, presidenta de la Comissió de Festes de St. Jordi, ha comentat que enguany l'Entrada «es presenta amb més moviment que l'any passat» a l'haver cinc capitanies oficials i, com a conseqüència, els seguicis creixen i participa més gent.

Segons el croquis oficial, existix la previsió de participació de 2.800 festers, 1.750 músics distribuïts en unes 70 bandes i 37 carrosses, pel que el nombre de participants superarà amb créixens les 4.000 persones, «xifra que per a una població de 7.200 habitants està molt bé.

És clar que l'Entrada esdevé un acte complex quant a la seua organització i en aquest aspecte cal destacar el treball de l'Alcalde de festes i els comissionats de cada filà», ha afegit la presidenta.

Finalment, i en el capítol de convidats oficials, el vicepresident del Consell José Císcar, càrrecs de la Diputació i diferents alcaldes de la zona han confirmat la seua assistència a l'acte.

Concurs de fanals

La filà de Maseros ha aconseguit el primer premi en el 38 Concurs de fanals festers celebrat en el matí de dissabte al maset del Moros Nous i en el que han participat les 10 filaes locals.

Els integrants de la Comissió de Festes han atorgat un total de 216 punts als Maseros; 201 als Califes, que els val la 2ª plaça, mentre els Moros Nous han aconseguit la tercera amb 195 punts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona