Societat

Societat

L'Èric hi vol seguir sentint

El nen de set anys, sord total, necessita renovar els aparells per no deixar de sentir-hi

Amb quatre mesos es va convertir en el nen més petit operat de doble implant coclear, però sense la part externa no serveix de res

L'Èric té set anys. Cada dia va a l'escola Pinya de Rosa de Blanes, on fa primer de primària. Estudia, juga i quan torna a casa, a Vidreres, mira algun capítol de Doraemon. Fa el mateix que qualsevol nen de la seva edat. L'Èric, però, pot fer aquesta vida normal gràcies a uns implants coclears que van connectats a uns aparells externs que li permeten poder sentir-hi i gràcies als quals ha après a parlar. Tot això podria canviar, perquè els aparells s'han de renovar i els pares no els poden pagar.

Àngela Blanco va donar llum a l'Èric el 2006 a l'hospital Santa Caterina de Salt. Els van donar l'alta, però en arribar a casa van veure que alguna cosa no anava bé. Van anar corrents a l'hospital Trueta de Girona, on li van diagnosticar una meningitis pneumocòccica. Entre UCI i planta, va estar un mes ingressat. La malaltia, però, l'anava deixant sord. L'única solució era practicar-li l'operació abans que fos massa tard. Amb només quatre mesos, l'Èric entrava a la sala d'operacions perquè li posessin, dins el crani, uns elèctrodes imantats. Es convertia en el nen més petit a qui se li practicava aquesta operació bilateral. Va aparèixer en mitjans de comunicació de tot l'Estat i l'equip mèdic explicava la proesa arreu. Tothom es felicitava que gràcies a l'operació i als aparells que s'hi connecten des de fora –a través d'uns cables que van fins l'imant–, l'Èric passava de ser sord total –no hi sent absolutament res sense els aparells– a recuperar el sentit de l'oïda.

Els anys han anat passant i els aparells comencen a fallar. Tenen una vigència d'uns cinc anys. A l'Èric li n'han durat set. Però ja fallen. Molts matins costen d'encendre i l'Èric es posa a plorar dels nervis només de pensar que no se'ls podrà posar. De moment, desmuntant-los i amb paciència, sempre s'han acabat encenent. Però fins quan? Els pares no es volen ni imaginar que l'Èric pugui començar una nova vida sense sentir-hi. “No sentiria ni el silenci; al nostre silenci hi ha més sons dels que ell sent sense els aparells”, apunta Albert Garriga, el pare. Cada aparell val 10.000 euros. L'Èric necessita, per tant, 20.000 euros per seguir-hi sentint.

Els pares de l'Èric no s'han quedat amb els braços creuats. Han repartit guardioles per les botigues de Vidreres i han iniciat una recollida de taps de plàstic. Per cada tona de taps els donen 150 euros. “Ens podem tirar anys”, tem l'Albert i el temps els juga en contra. Per això han organitzat altres activitats, com ara un concert al juliol. I l'Àngela un cop al mes va a Santa Cristina d'Aro a un mercat de segona mà. Han activat també una pàgina web: www.ericgarrigablanco.besaba.com. L'Èric ha començat un compte enrere per poder seguir sentint-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

Multen el conductor d’un camió que perd la càrrega de vísceres

Olot
SOCIETAT

La policia de Calella s’equipa amb pistoles elèctriques

Calella

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga