Societat

L'alcalde de Rasquera anuncia la seva renúncia

Amb la marxa de Bernat Pellissa s'enterra el polèmic projecte per promoure una plantació de marihuana al municipi

El consistori preveu recórrer al TSJC el contenciós administratiu que va invalidar el pla com a últim intent per salvar la iniciativa

L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, formalitzarà aquest divendres la seva renúncia al càrrec en un ple municipal extraordinari en el que cedirà el càrrec a la segona tinent d'alcalde, Dolors Subirats. Amb la seva marxa també s'enterra el polèmic projecte per promoure una plantació de cànnabis al municipi per a una associació d'autoconsum.

La decisió arriba poc després que el Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de tarragona estimés el recurs interposat per la Delegació del govern espanyol i revoqués el pla anticrisi de Rasquera.

Pellissa ha admès que la iniciativa és ara “inviable” no només per la sentència judicial sinó també perquè el projecte no va obtenir un suport ampli dels veïns en el referèndum celebrat el 14 d'abril del 2012, que l'alcalde va plantejar com una “moció de confiança del poble amb l'equip de govern”. “Des del moment en què no aconseguim el 75 % de vots a favor del projecte cannàbic comencem a veure la inviabilitat, sobretot social, del projecte”, ha confessat. “Un projecte d'aquest tipus necessita grans majories i gestionar emocionalment que havíem obtingut un 57 % dels suports va ser molt complicat, perquè dins de la meva pròpia tropa es va percebre com a una derrota”, ha afegit.

Pellisa deixarà oficialment el càrrec aquest divendres al vespre quan es celebrin dos plens extraordinaris. Després, de forma accidental, el primer tinent d'alcalde Roman Borràs assumirà l'alcaldia de forma interina durant uns deus dies fins que Dolors Subirats sigui investida alcaldessa.

El nou equip de govern haurà d'assumir, sense “massa esperances” de prosperar, segons reconeixen, la presentació d'un recurs davant el TSJC en contra del contenciós administratiu que va invalidar la creació de l'empresa pública que emparava el projecte de plantació i l'acord amb l'Associació Cannàbica Barcelonesa d'Autoconsum (ABCDA) per iniciar la plantació. L'apel·lació, en paraules de l'encara alcalde, respon a la voluntat de referma des del punt de vista “ideològic” un projecte “trencador i innovador” que posa “en escac el sistema”.

Pellissa, que continuarà al consistori com a regidor, confia que l'alt tribunal creï amb la seva resolució una “jurisprudència” perquè pugui ser aprofitada des d'un punt de vista polític per iniciar un procés que porti el debat sobre el cànnabis i el desenvolupament rural més enllà de la mateixa idea de plantació. En el cas que, contra el seu pronòstic, reeixís, els veïns haurien de decidir de nou què fer. De moment, assegura, hi ha diverses empreses interessades en posar en marxa “projectes experimentals” relacionats amb el cànnabis a Rasquera, tot i que no des del punt de vista del seu consum lúdic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Països nòrdics

Dinamarca ampliarà el dret a l’avortament fins a les 18 setmanes de gestació

barcelona
societat

El SAT Teatre Centre obre una campanya per captar socis

sant joan de les abadesses
policial

Els Mossos desplegaran la Unitat de Medi Ambient al port de Tarragona al juny

TARRAGONA
salut

El Col·legi d’Infermeres exigeix el triple de llevadores a Tarragona i l’Ebre

TARRAGONA
Infraestructures i serveis

La parada de Glòries del tramvia es posarà en servei dijous

Barcelona
estats units

Mor un segon denunciant de Boeing que havia alertat sobre problemes de qualitat

barcelona
PERPINYÀ

L’EsCat rep sis projectes per optar a ajudes de 2,2 milions d’euros

PERPINYÀ
SOCIETAT

Engeguen un dispositiu de vigilància per combatre el top manta a Cambrils

Cambrils
judicial

Comença el judici a l’acusat de matar un home per segrestar una dona i violar-la

cALONGE