Societat

El Pallars es recupera dels efectes de les importants crescudes dels rius

El Consell Comarcal ha suspès el transport escolar a la part nord de la comarca

Les empreses d'esports d'aventura calculen unes pèrdues de fins a 10.000 euros en la cancel·lació de reserves escolars

El Pallars Sobirà comença a recuperar-se dels efectes de la situació viscuda aquest dimarts després de l'important crescuda dels rius de la zona com a conseqüència del desglaç i de intenses les pluges de les darreres hores. Els veïns han començat a retirar els sacs de sorra dels baixos de les cases que van col·locar aquest dimarts per evitar que hi pogués entrar l'aigua. El Consell Comarcal ha suspès les línies de transport escolar de la zona nord de la comarca, la més afectada per l'increment dels rius, mentre al sud s'han mantingut. També es manté el tancament provisional del pont d'accés al nucli d'Aidí mentre es segueixi alliberant aigua de la presa de la Torrassa.

El Consell Comarcal del Pallars sobirà ha decidit suspendre totes les rutes de transport escolar a la part nord de la comarca, de Sort i Rialp cap amunt, que és la zona que ha patit més les conseqüències de les crescudes del nivell de l'aigua dels rius. A la part baixa del Sobirà, al mateix municipis de Sort, Rialp, a la Vall d'Àssua, Soriguera i Baix Pallars, on no hi ha risc de desbordaments, s'ha mantingut el transport escolar.

Sibís també ha explicat que es va procedir al tancament preventiu del pont d'accés al nucli d'Aidí davant el risc que l'aigua pugui traspassar-lo mentre es segueix alliberant aigua de la presa de la Torrassa. El president del consell del Sobirà ha remarcat que es tracta d'un tancament de caire preventiu ja que “si calgués fer una evacuació el pas està transitable”.

Els veïns de poblacions com ara Esterri d'Àneu han començat a netejar els baixos de les seves cases i a retirar-hi l'aigua de l'interior que s'hi ha filtrat. L'ajuntament també ha retirat els murs de contenció que va aixecar a l'entrada de la població. Durant la nit efectius dels bombers han vigitat l'evolució dels rius, el cabal dels quals ja ha començat a baixar aquest dimecres.

Per la seva part, les empreses d'esports d'aventura del Sobirà han explicat que aquesta setmana perdran entre 8.000 i 10.000 reserves d'escolars que ja tenien tancades. En aquest sentit, el president de les empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, ha criticat la CHE i ha reclamat que amb vista al futur es portin a terme més accions de neteja de les lleres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA