Societat

AGRICULTURA

Busquen mecenes pel tractor

Els productors ecològics de la masia La Rufa, a Fortià, fan una crida al micromecenatge per internet per adquirir un tractor

Amplien l'explotació agrícola i ja no en fan prou amb l'arada de rodes i el motocultor que feien servir

Què tenen en comú la producció d'una pel·lícula, l'organització d'un projecte solidari i la compra d'un tractor en una petita explotació agrícola de Fortià? Doncs que tots aquests projectes necessiten diners i que les persones que els volen tirar endavant no sempre disposen de prou capital. Per això, les plataformes de micromecenatge s'han fet populars a la xarxa i per això Ferran Coronado i Mireia Gosso, agricultors ecològics de La Rufa, a Fortià, han obert una subscripció per internet a la plataforma Verkami per poder comprar un tractor. Necessiten 4.000 euros per arribar als 7.000 que val un tractor (de segona mà, ja que nou valdria el doble). De moment ja han aconseguit la meitat d'aquests 4.000 euros amb uns quaranta mecenes i el projecte encara quedarà obert durant nou dies.

L'explotació d'horta ecològica La Rufa va néixer fa tres anys al bell mig dels Aiguamolls de l'Empordà amb l'objectiu de “produir i vendre verdura ecològica de màxima qualitat i assequible per a totes les butxaques”. Venen la major part dels seus productes directament mitjançant la seva pàgina web, www.larufa.cat i també en cooperatives de consumidors i algunes botigues locals. Ara amplien l'explotació amb una hectàrea més i l'arada de rodes i el motocultor amb què han anat treballant no són suficients. Per això, els cal un tractor. “La Rufa ens agrada i funciona, aquests tres primers anys són positius però no és fantàstic econòmicament; hi ha molts costos i molta paperassa per fer; per això hem de fer una mica més. El micromenecatge ens ha semblat una oportunitat interessant per tirar-ho endavant i per crear complicitats”, diu la Mireia. Entre els que ja s'hi han apuntat fins ara, hi ha amics, clients però també gent que no coneixen de res, expliquen aquests agricultors.

Els mecenes poden escollir entre nou quantitats d'aportacions de 15 a 600 euros. A part de figurar en la llista de mecenes que es penjarà al web de La Rufa, cada un rebrà un regal en funció de la quantitat aportada: des de mostres o cistelles dels productes produïts, fins a visites als camps, als Aiguamolls de l'Empordà o al Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera per als donatius més importants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES