Societat

meteorologia

Les tempestes tornen a produir danys a Lleida

L'aigua i la pedra malmeten carreteres, camins i 4.000 hectàrees de conreu

La pedregada que va patir la demarcació de Lleida dimarts ha danyat unes 4.000 hectàrees de cultius, principalment a la comarca de les Garrigues. El director general d'Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, es va reunir ahir amb alcaldes de la zona malmesa per fer-ne una primera valoració. S'estima que l'afectació total serà d'unes 3.900 hectàrees i que els municipis que més se n'han ressentit han estat Arbeca i Puiggròs, on el 30-40% del fruit d'olivera ha caigut a terra.

En aquestes localitats, a més, hi ha hagut grans pèrdues, també, el que fa a la vinya, al blat de moro, a la fruita dolça i a la fruita seca. No es tracta de cap fenomen nou a les comarques de Lleida. De fet, aquesta és la cinquena gran pedregada des que ha començat l'any 2013.

La tempesta va començar per la zona d'Albi i Vinaixa, i es va anar desplaçant cap al nord, on la intensitat va ser especialment violenta. De fet, en alguns punts de la comarca la pedra que va caure va arribar a tenir una mida més gran que una moneda d'euro. Els municipis de les Borges Blanques, Juneda, Fulleda i l'Espluga Calba, en part, també n'han patit les conseqüències.

De tota manera, els aiguats de dimarts a la tarda no han afectat només als camps de cultiu dels agricultors. Els torrents de la Color i el de Casanovas es van desbordar al seu pas per la Seu d'Urgell i van causar danys a les carreteres i als camins d'accés a explotacions ramaderes.

Les pluges també van causar una gran esllavissada a Port Ainé que va provocar el tall de la carretera d'accés a l'estació d'esquí per tres punts diferents, i múltiples danys a la calçada. Es tracta d'un tram conflictiu sempre que hi ha pluges torrencials.

D'altra banda, uns 100 nens i 35 monitors d'esplai han haver de ser desallotjats preventivament a causa de les intenses pluges als termes de Bagà, les Lloses, i Montellà i Martinet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA