Societat

successos

Investiguen un piròman per l'incendi forestal de Vallirana

La policia local de Cervelló sorprèn un home després que es declari un foc al municipi

Temen que el detingut tingui alguna relació amb el sinistre originat l'últim diumenge del mes de juliol

La policia de Cervelló va detenir dissabte A. E. S., un ciutadà de 57 anys i veí d'aquest municipi del Baix Llobregat, acusat de provocar un conat d'incendi. El detingut va ser posat a disposició dels Mossos d'Esquadra que investiguen la presumpta relació del sospitós amb el foc forestal que es va encendre l'últim diumenge de juliol a Vallirana i que va arribar a cremar 80 hectàrees de bosc. L'incendi va obligar a desallotjar 150 persones.

Es dóna la circumstància que la persona detinguda viu molt a prop del lloc on el diumenge 28 de juliol va començar el foc de Vallirana, un fet que hauria aixecat les sospites sobre la seva presumpta participació en el sinistre. També és veí del lloc on dissabte passat es va declarar el petit conat d'incendi a Cervelló, pel qual va ser detingut.

La seva detenció la va propiciar un agent de la policia local quan es dirigia cap a la caserna per incorporar-se al seu torn. En passar pel carrer Barons de Cervelló, a tocar d'una zona boscosa, el policia va veure que un home s'apressava a fugir d'un lloc del qual començava a sortir una columna de fum. El va seguir, el va interceptar amb el seu cotxe i, abans de procedir a la seva identificació, va veure com els sospitós llançava un petit objecte que va resultar ser un encenedor.

Fonts policials remarquen la proximitat i la coincidència en l'hora d'inici del dos focs. Un altre element que ha aixecat sospites és el fet que el detingut portés un encenedor, perquè no és fumador.

D'altra banda, un jutge de Madrid va enviar ahir a la presó un guàrdia civil acusat de provocar fins a disset focs forestals a la comunitat madrilenya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.