Societat

Estabilitzat l'incendi d'Aiguamúrcia

Les primeres estimacions indiquen que el foc ha calcinat entre 60 i 80 hectàrees de pi, matoll i conreus

Els equips d'extinció se centren ara en el flanc dret per evitar que les flames arribin a un barranc

Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi que crema des d'aquest dimecres al migdia a prop del nucli de les Pobles, a Aiguamúrcia (Alt Camp). Una torre de guaita ha donat l'avís cap a dos quarts de tres de la tarda, segons el cap de la regió d'Emergències de Tarragona, Bienvenido Aguado. El foc ha calcinat entre 60 i 80 hectàrees de pi, matoll i conreus, segons les primeres estimacions. Més de 60 dotacions entre terrestres i aèries s'esforcen en contenir el flanc dret. Volen evitar que les flames arribin a un barranc i pugin per la carena de la muntanya, una zona amb un potencial de 300 hectàrees. De moment es desconeixen les causes del foc i no ha calgut desallotjar cap urbanització.

Aguado ha destacat que l'incendi l'han detectat de forma “precoç” mitjançant una torre de guaita que ha donat l'avís del foc. En un primer moment, s'ha decidit aportar-hi una gran quantitat de mitjans perquè es donaven les condicions perquè avancés molt ràpid i afectés una gran extensió. El foc s'ha declarat en una zona de difícil accés. Els equips d'extinció han realitzat cremes controlades i han aconseguit controlar el flanc esquerre de l'incendi, i ara se centren en contenir el flanc dret.

Més d'una desena de mitjans aeris descarreguen contínuament sobre aquesta banda dreta del foc, per evitar que les flames arribin al fons d'un barranc i puguin enfilar una carena amb fortes pendents i zones escarpades. Si no es pot aturar l'incendi en aquest punt, tindria per endavant un potencial de 300 hectàrees, segons ha reconegut el delegat del govern a Tarragona, Joaquim Nin.

Diversos efectius s'han desplegat al voltant de les urbanitzacions de la zona -la més propera a un quilòmetre del flanc dret ja dins el terme de Querol- per si calgués desallotjar-les. “En aquest moment no representa cap perill”, ha insistit Aguado. “El tenim estabilitzat, però si no canvien les causes. Estem en una fase crítica per a la total estabilització del flanc dret, ja que ens preocupen les condicions del terreny”, ha afegit Aguado.

Hi ha una cinquantena de mitjans terrestres i disset mitjans aeris dels Bombers activats, a més de diversos efectius dels Mossos, Protecció Civil, els Agents Rurals i ADF's. Pel que fa a les causes de l'incendi, els Agents Rurals encara no treballen amb cap hipòtesi, segons Aguado, i les condicions meteorològiques, ha dit, “no són del tot desfavorables”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró