Societat

castells

Gran actuació de les colles de Valls a la Bisbal

La Colla Vella i la Colla Joves superen amb nota l'exigent prova de la tradicional diada de la Mare de Déu d'Agost

Derbi excel·lent! La Colla Vella i la Colla Joves van superar l'exigent prova plantejada a la Bisbal del Penedès amb dues tripletes idèntiques, amb dos castells de 9 pisos i amb una catedral per bàndol. La Vella va acabar decantant la balança del seu cantó amb un preciós pilar de 7. El que va quedar clar és que tant els rosats com els vermells encaren la segona quinzena del ferragosto casteller armades de moral i també de munició castellera.

Just al mig, la diada de la Mare de Déu d'Agost és un feu molt aspre. La caldera (quan el sol hi cau de ple, és insuportable) bisbalenca pot provocar cremades molt importants. La diada és molt exigent i un error de càlcul pot comprometre les cites posteriors. “A la Bisbal s'hi ha d'anar a fer-ho bé, perquè la plaça és de primera, però sobretot s'ha de poder tornar a casa sa i estalvi”, comentava ahir, moments abans d'una actuació que es preveia llarga, un casteller ja veterà, que recordava que anys enrere n'havia sortit en ambulància. I és que llepar a la Bisbal acostuma a condicionar molt les actuacions posteriors, a només quinze dies de Sant Fèlix (30 d'agost a Vilafranca).

Així les gasta una de les actuacions amb més caliu casteller de la temporada. Colla Vella i Colla Joves van entrar al carrer del Doctor Robert a punt per dilucidar el tercer derbi vallenc de la temporada, aquesta vegada fora de la Valls i avalades per l'excepcional Firagost amb què ens van obsequiar fa dues setmanes.

Castells bonics

El 3 de 9 els va sortir molt bonic a totes dues colles, però mentre la Joves completava un 5 de 8 de postal, un castell que demana a crits un pis més, i un 4 de 9 molt ben quadrat, la Vella va estar a punt de caure amb el quatre (sortosament, el castell es va enredar al començament i al final, però amb la canalla dalt va mantenir la quadratura) i al cinc que va presentar ahir –de mida alleugerida, prova de 5 de 9– li manca encara unes quantes hores de vol.

Van completar el cartell de la diada els Xicots de Vilafranca, que van carregar la seva primera torre de 8 de la temporada. Abans, la colla d'Aina Mallol havia completat el 3 de 8 i el 4 de 8 al segon intent, després d'una primera temptativa desmuntada.

LA XIFRA

12 més 1
Els tres derbis vallencs
(sant Joan, Firagost i la Bisbal) s'han saldat amb 12 castells de 9 i un de gamma extra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses