Societat

Pont d'agost tràgic a les carreteres catalanes

Un accident a l'A-2 a Jorba aquest diumenge a la nit eleva a onze les víctimes mortals durant el pont del 15 d'agost

El conductor d'un vehicle mor després d'entrar en sentit contrari a l'autovia i topar frontalment contra un altre cotxe

El pont de la Mare de Déu d'agost ha acabat amb un balanç d'onze víctimes mortals en accidents de trànsit. L'últim sinistre que es va registrar aquest diumenge va ser a l'A-2, a l'altura de Jorba (Anoia). Va passar poc abans de les nou de la nit, al punt quilomètric 542 en sentit Barcelona. Un turisme va entrar a la via en sentit contrari i va topar frontalment contra un altre cotxe. El conductor del vehicle que conduïa el cotxe en sentit contrari, un jove de 26, va morir i va provocar dos ferits lleus que van ser traslladats a l'hospital d'Igualada. D'altra banda, un home de 82 anys que va quedar ferit greu en un altre accident, a la Roca del Vallès, va acabar perdent la vida al centre hospitalari.

Per causes que encara s'estan investigant, dos turismes van topar frontalment a la C-352, a l'altura de la Roca del Vallès (Vallès Oriental). La passatgera d'un dels vehicles, una dona de 73 anys i veïna de Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental) va morir. Tres persones més van quedar ferides greus. Un d'ells és l'home de 82 anys que també ha acabat deixant-hi la vida.Unes hores abans, a Mataró, una dona de 54 anys havia mort en caure la moto en què viatjava com a copilot i impactar contra la tanca de la carretera. El conductor de la motocicleta va quedar ferit lleu i va ser traslladat a l'Hospital de Mataró.

Dissabte a la tarda un veí de Barcelona de 69 anys moria després que el cotxe que conduïa sortís de la via i impactés contra un mur a la carretera C-16, en terme municipal de Cercs (Berguedà). Una dona que seia al seu costat va resultar ferida greu i va ser traslladada pel SEM a l'Hospital de Berga.El divendres 16 d'agost un home de 84 anys moria després que el tot terreny que conduïa se sortís de la via i bolqués. L'accident va tenir lloc a la carretera B-24, a Pallejà (Baix Llobregat).

El dia més negre del pont va ser el dijous 15 d'agost. A Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell), un turisme sortia de la via i hi moria el copilot, un veí d'Agramunt de 19 anys. El conductor va resultar ferit greu i se'l va traslladar a l'hospital Arnau de Vilanova.

El mateix dia, a la C-59, a Caldes de Montbui (Vallès Oriental), dos cotxes xocaven de cara en un accident en què va morir el passatger davanter d'un dels turismes, un veí de Sant Feliu de Codines de 79 anys. Cinc persones més van resultat ferides de diversa consideració, una menor i una dona en estat greu, una dona en estat menys greu i un adult i una menor en estat lleu.

Finalment, també el dijous una noia de 23 anys moria a la C-17, a la Garriga (Vallès Oriental). El cotxe en què viatjava va sortir de la via després d'impactar amb un gos i va caure per un pont fins al riu, en una caiguda d'uns 30 metres. La conductora i la passatgera posterior van resultar ferides greus.

Cal destacar que a banda d'aquests accidents en vies interurbanes també n'hi ha hagut dos de mortals a dins de municipis. És el cas del que va tenir lloc el dijous a Lleida, on un motorista de 21 anys va morir en perdre el control del vehicle i xocar contra una marquesina, i a Amposta, on una col·lisió frontal entre un turisme i una furgoneta va causar una víctima mortal, un jove de 21 anys, i quatre ferits lleus.

Altres accidents

A banda dels accidents mortals, s'han registrat altres accidents a la xarxa viària interurbana amb ferits greus. Aquest matí de diumenge hi ha hagut un accident a l'AP-7 a Vilafranca del Penedès. Han topat un camió i un tot terreny, que ha bolcat. L'accident ha ocasionat un ferit greu, traslladat en helicòpter medicalitzat del SEM a l'Hospital de Bellvitge, i quatre ferits lleus traslladats a l'Hospital de Vilafranca.A la tarda hi ha hagut un altre accident a la N-340 a Roda de Barà (Tarragonès). Una topada entre dos turismes ha ocasionat un ferit menys greu, traslladat pel SEM a l'Hospital Joan XIII, i tres ferits lleus, traslladats a l'Hospital de Santa Tecla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró