Societat

Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi del nord-est de Mallorca

El foc afecta 480 hectàrees dels termes d'Artà i Capdepera

No es descarta que hagi estat intencionat

Els Bombers han donat per estabilitzat des de les sis d'aquesta tarda l'incendi que crema des d'ahir dimarts a la nit al nord-est de Mallorca. El foc ha afectat 480 hectàrees, de les quals 242 pertanyen al municipi d'Artà i 238 al terme municipal de Capdepera, segons ha indicat el govern balear. Un 95% de la zona cremada són matolls, mentre el 5% restant de la superfície afectada són pins.

L'incendi s'ha donat per estabilitzat a les 18h d'aquest dimecres i l'Institut Balear de la Natura (Ibanat) preveu que pugui ser controlat demà. Els 11 mitjans aeris que han participat en les tasques d'extinció s'han retirat al migdia i unes 150 dotacions terrestres han continuat treballant per controlar les flames. Una vintena d'efectius romandran aquesta nit a la zona afectada per tal de remullar els punts calents.

Agents de l'Ibanat i del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil han delimitat el punt d'inici del foc i no descarten la possibilitat que hagi estat intencionat.

L'incendi hauria començat a cremar passats dos quarts de deu de la nit a Cala Torta (Artà), un lloc molt freqüentat per banyistes en aquesta època. El succés ha obligat a evacuar 180 persones durant la darrera nit, però totes han pogut tornar i ningú no ha hagut de rebre assistència mèdica.

Les flames no han arribat a l'espai protegit del Parc Natural de la Península de Llevant, però la meitat de les 480 hectàrees afectades, en concret 227, pertanyen a la finca pública de Sa Duaia.

Aquest foc torna a cremar en una de les zones més castigades pel foc a Mallorca, ja que ha patit vuit incendis diferents des de 1990 i alguns dels més importants registrats a la història de l'illa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.