Societat

La Prefectura de Perpinyà posa problemes als actes de la Via Catalana

Les autoritats franceses es neguen a tallar la carretera D900 entre el Voló i el Pertús

El tram 722 s'allargarà tant com sigui possible en territori sota administració francesa

A la Catalunya Nord s'havien previst actes previs a la cadena humana per la independència, el mateix dia onze de setembre. L'actitud de les autoritats franceses, poc disposades a facilitar-ne l'organització, obliga la secció nord-catalana de l'ANC a suprimir els actes previstos i canviar-los per una concentració del diumenge 8 de setembre a la Porta dels Països Catalans de Salses i una altra concentració el dimarts 10 de setembre al Castellet de Perpinyà.

El dijous 29 d'agost va tenir lloc una reunió a la sotprefectura de Ceret, i els representants de l'ANC van presentar al representat de l'estat francès, a la gendarmeria i als batlles de la zona els actes previstos a Catalunya Nord per a la Via Catalana.

“El representant del prefecte va assegurar que no tenia res en contra la manifestació en si mateixa però veia complicat tallar el trànsit de la carretera D900, que va del Voló al Pertús” expliquen els membres de Catalunya Nord per la independència, la secció de l'ANC al nord de la frontera estatal.

S'ha anul·lat, doncs, l'organització de la caminada i de la cursa de Morellàs al Voló el mateix dia onze de setembre, abans de la cadena humana.

“Si malgrat la nostra demanda, la prefectura mantingués el trànsit a la D900, el perill que faríem córrer als participants seria massa important. Si malgrat la suspensió de l'acte unes persones decideixen caminar o córrer per Catalunya, ho faran a compte propi” aclareixen des de l'ANC nord-catalana. Els actes previstos el matí de l'onze de setembre a Rià i a la Porta dels Països Catalans també han estat anul·lats.

Aquests dos actes seran reemplaçats per una concentració el diumenge 8 de setembre a la Porta dels Països Catalans de Salses i una altra concentració el dimarts 10 de setembre al Castellet de Perpinyà.

El tram 722

El tram 722 és el que estarà a cavall de la frontera estatal al Pertús, on s'hi han inscrit una majoria de nord-catalans. La particularitat d'aquest tram és que es podrà allargar tant com sigui possible, contràriament als altres trams de la Via Catalana que tenen una llargada prevista de cinc-cents metres. En aquests tram no hi haurà trànsit al sud de la frontera estatal. Passades les garites del Pertús, el tram “s'allargarà tant com sigui possible en territori d'administració francesa” malgrat que la Prefectura de Perpinyà no hagi respost a les demandes de tallar el trànsit per assegurar la seguretat dels participants a la cadena humana per la independència de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona