Morella inaugura un Centre de dia per a dependents

El nou servei està adreçat a la població de tota la comarca d'els Ports

L'Ajuntament de Morella ha presentat la culminació d'una de les seues apostes més «ambicioses», segons l'alcalde del municipi, Ximo Puig. Es tracta de la posada en marxa d'un nou centre que tindrà com a principal funció l'atenció de persones dependents de més de 60 anys, que presenten malalties cròniques o pluripatològiques, que limiten la seua autonomia.

En l'acte d'inauguració del centre, que ha comptat amb la presència de distints alcaldes de municipis de la comarca dels Ports, Puig ha ressaltat que la seua construcció correspon a una acció de Govern que té un «horitzó de benestar» i que és un «exemple del que és una política veritable d'ajuda a les famílies».

L'alcalde també ha destacat que el cost d'aquest centre ha sigut finançat pel consistori al 90%. Dels 300.000 euros invertits, només 30.000 han sigut aportats per la Generalitat. El consistori serà el titular del centre i el gestionarà l'empresa BBS.

Els serveis que prestarà el centre són el transport per a traslladar les persones des de les seues cases, alimentació segons les prescripcions mèdiques individuals, valoració i seguiment mèdic i sanitari, rehabilitació funcional, tallers de teràpia ocupacional, teràpia psicològica i treball social.

Els requisits per poder apuntar-se són ser major d'edat i tenir una dependència, donat que el número de places està limitat a vint-i-cinc persones. També s'ha d'estar empadronat en el País Valencià un mínim de dos anys pel fet que eixes places estan concertades amb la Generalitat Valenciana. L'últim requisit és estar residint en un municipi que estiga a menys de vint kilòmetres de la ciutat de Morella o a menys de quaranta-cinc minuts de desplaçament, cosa que significa que podran beneficiar-se d'aquest servei els habitants de tota la comarca d'els Ports.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona