Societat

Un incendi forestal crema unes 100 hectàrees de vegetació a Tivissa

Una quarantena de dotacions terrestre i una desena de mitjans aeris treballen per controlar el foc

Els Mossos evacuen de manera preventiva una vintena de persones de masos propers

Un incendi forestal ha afectat ja un centenar d'hectàrees de vegetació aquest dijous al municipi de Tivissa. Els Bombers de la Generalitat treballen per controlar el foc i concentren els esforços per evitar que el cap de l'incendi arribi a la massa forestal de la serra de Llaberia.

Segons ha informat el cos d'emergències, una quarantena de dotacions terrestres i una desena de mitjans aeris participen en les tasques per extingir l'incendi, que ha començat quan passaven uns minuts de tres quarts de quatre de la tarda.. També treballen en l'operatiu efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i dels Mossos d'Esquadra, entre d'altres.

La policia han desallotjat de manera preventiva més d'una vintena de persones de masos propers o que treballaven a la zona. Les persones evacuades s'han pogut allotjar al càmping de Tivissa.

També s'ha hagut de tallar la circulació a la carretera C-44 entre els quilòmetres 20 i 22, a Tivissa, i la TV-3031, de Tivissa a Serra d'Almos.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat la fase de Prealerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Inofocat) davant el potencial del foc, agreujat pel fort vent de mestral que ha bufat a la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.