Societat

HABITATGE

Torramadé ignora la petició de la PAH per negociar amb la Sareb

L'alcalde de Salt sosté que la iniciativa conjunta amb Girona per al lloguer social és incompatible amb les formes de la plataforma

Afuera denuncia que els dos batlles “no defensen la ciutadania”

L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé (CiU), ha ignorat la petició de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona de participar en la negociació amb la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), també coneguda com a banc dolent. Pendent de parlar-ne amb l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), Torramadé considera que l'actitud i les formes de la plataforma exclouen la presència de la PAH en la trobada a Madrid que tindran els representants dels dos municipis amb la Sareb.

En la presentació de la Fira del Cistell de Salt, que tindrà lloc el cap de setmana, Torramadé considera que les accions de la PAH, de la qual defensa el fons, condueixen cap a l'“anarquia insostenible”. “No em serveix la coça a la porta i que l'habitatge sigui del primer que l'ocupa. Això és del tot injust i condueix cap a una anarquia insostenible i una situació totalment injusta perquè és la llei del més fort.”

La setmana passada, els consistoris de Girona i Salt van informar que es volen fer càrrec dels pisos que la Sareb té en els dos municipis i així destinar-los a lloguer social. “Parlo de lloguer social. Les coses tenen un valor. De la mateixa manera que la gent de Girona paga l'aigua, la llum, la hipoteca o un lloguer, més gran o més petit, hi ha d'haver uns criteris de lloguer social, fixats per uns professionals, que són el personal de serveis socials [de l'Ajuntament]”, va assenyalar l'alcalde de Salt ahir al migdia.

Torramadé i la PAH mantenen des de fa temps posicions gairebé irreconciliables i membres de la PAH han estat expulsats del ple municipal de Salt en tres ocasions.

Reunió “opaca”

Torramadé va respondre així a les declaracions de la portaveu de la PAH, Marta Afuera, que al matí havia assegurat que la seva plataforma havia de participar en la reunió a Madrid amb la Sareb perquè fos més efectiva. “El que no es pot fer és fer una reunió opaca [...]. Hem demanat als alcaldes [de Salt i de Girona] que pressionin i facin aquestes reunions; que agafem els trastets i ens n'anem junts a Madrid a defensar la gent. Si no ho volen fer, que pleguin i que dimiteixin. I, si no, que facin la seva feina, que és defensar la ciutadania, cosa que no fan”, va afirmar Afuera en un acte de protesta a la plaça Lluís Companys, davant de l'ajuntament de Salt, amb una trentena de membres de la PAH.

LA FRASE

No és convenient que la PAH sigui en la reunió de Girona i Salt amb la Sareb. No cal que hi anem tots
Jaume Torramadé
ALCALDE DE SALT (cIu)

LA XIFRA

326
persones
han estat allotjades en pisos de bancs l'últim any, segons va dir la portaveu de la PAH, Marta Afuera.

Accions per evitar el desallotjament del bloc de Salt

La portaveu de la PAH, Marta Afuera, va dir que preparen accions per evitar el desallotjament del bloc ocupat de Salt, al carrer Doctor Castany. El jutjat ha fixat que es faci fora la gent el dimecres 16.

Ajut a més de tres-centes persones en una situació d'“emergència”

La portaveu de la PAH de Girona, Marta Afuera, va dir que, del setembre del 2012 al setembre del 2013, 326 persones han estat “reallotjades” en pisos d'entitats bancàries perquè havien quedat sense sostre. “Hi ha gent que vivia en pisos amb més de deu persones, famílies que no s'atrevien a plantar cara al desnonament, gent que s'ha trobat directament al carrer o d'altres que han estat desnonats del lloguer”, va explicar Afuera.

Afuera recorda la vinculació de Torramadé amb Caixa Girona

La portaveu de la PAH, Marta Afuera, va recordar la vinculació de l'expresident de la Diputació Jaume Torramadé amb Caixa Girona, investigada per presumptes irregularitats. “No es pot posar el llop a vigilar les ovelles”, va dir Afuera referint-se a la vinculació de Torramadé amb la caixa i la seva actual gestió. “No defensen els afectats per la hipoteca i tampoc el bloc de Salt.” Dijous al matí, la PAH vol evitar un desnonament a Sant Julià de Ramis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA