Societat

seguretat

L'Ajuntament d'Arbúcies destina un policia a vigilar masos i urbanitzacions

La mesura s'adopta arran dels robatoris que hi tenen lloc, sobretot de maquinària agrícola

El municipi té 86.200 m² de terreny i 478 masies

L'Ajuntament d'Arbúcies destina un policia local únicament a vigilar urbanitzacions i masies del municipi, arran dels assalts violents i robatoris que tenen lloc a les comarques gironines. L'alcalde, Pere Garriga (Entesa), va justificar la creació d'aquest “agent rural” per dos motius: per una banda, per la gran extensió de terreny que té el municipi, que el pot fer més vulnerable a les bandes de lladres, i, per una altra, perquè va recordar que era un compromís electoral.

“La seva única funció és vigilar les cases de pagès i les urbanitzacions de fora de la vila. Arbúcies té un dels termes municipals més grans de Catalunya, amb 86 km² d'extensió, i 478 cases de pagès”, va explicar Garriga. L'alcalde hi va afegir que alguna d'aquestes urbanitzacions està a una distància d'entre deu i quinze quilòmetres del nucli urbà.

L'equip de govern creu que l'ideal seria que fossin dos els policies que vigilessin les masies i urbanitzacions, “però les arques municipals no permeten destinar-hi dos policies”, va justificar l'alcalde.

Una gran extensió

El terme d'Arbúcies arriba fins als 1.700 m d'altura, té 200 llits de turisme rural repartits en tretze cases, cinc urbanitzacions fora de la vila, però a l'entorn del nucli urbà, i dues de més allunyades: el Colls, al cor del parc natural, a tres quarts d'hora en cotxe, i Fogueres de Montsoriu, a més de mitja hora en cotxe. “El problema és que el sistema judicial va molt lent, i ja hi ha hagut alguns robatoris amb violència”, va dir Garriga. Malgrat tot, el més freqüent són els robatoris de maquinària agrícola i de cases aïllades de segona residència.

LA XIFRA

86
km² és l'extensió que té el municipi d'Arbúcies, un dels més grans de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.