Societat

Els Bombers reben un centenar d'avisos arran de l'episodi de pluges

Uns 10.000 abonats es queden sense llum a Torelló i Manlleu

Inundacions, petits incendis i arbres caiguts , algunes de les incidències dels aiguats d'aquest divendres

Els Bombers de la Generalitat han rebut un centenar d'avisos fins a les set de la tarda d'aquest divendres arran de l'episodi de pluges. La majoria de serveis han estat per solucionar problemes de baixos inundats i d'obstacles als carrers i carreteres, com pedres i arbres. Les comarques on n'hi ha hagut més són l'Anoia, el Baix Llobregat i Osona. Manlleu, en aquesta darrera comarca, és la població on s'han detectat més incidències. De fet, en aquest municipi, i també a Torelló, uns 10.000 abonats s'han quedat sense llum. Segons informa Protecció Civil, a Torelló són 5.400 els que s'han quedat sense subministrament elèctric i a Manlleu són 4.900.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut, fins a les vuit del vespre, 271 trucades relacionades amb l'episodi de pluges mentre que els Bombers de la Generalitat, fins a dos quarts de vuit, n'han rebudes 97.

On hi ha hagut més avisos ha estat a la Regió Metropolitana Sud (28), seguida de la Regió Centre (27) i de la Regió Nord (16).

A Torelló (Osona), els Bombers de la Generalitat també han hagut de fer una sortida per una teulada que ha quedat foradada per un llamp, al Carrer Melianta, 12. Hi ha fet una obertura d'uns 10 metres quadrats però l'estructura no perilla.

A Manlleu, un arbre ha caigut al damunt d'uns vehicles estacionats al Carrer Montseny, i també ha malmès la porta del número 92.

A Terrassa, s'ha obert un petit esvoranc a la Rambla Egara, a l'altura del número 154.

A Segur de Calafell (Baix Penedès) ha quedat malmesa una canonada per un llamp, i això ha obligat a desallotjar un bloc de quatre plantes amb unes 25 persones. Ha passat al número 12 del Carrer Rector Triadó. La canonada ha fet flama però l'han pogut apagar. Al Vendrell, en aquesta mateixa comarca, un llampec ha cremat l'interior de l'habitació d'un pis al Carrer Magnòlies, 19.

Pluja intensa a l'Alt Camp i al Tarragonès

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), s'ha superat el llindar d'intensitat de 20 litres per metre quadrat en mitja hora a Vilarodona i Nulles (Alt Camp) i també a Torredembarra (Tarragonès).

La Direcció General de Protecció Civil ((DGPC) manté la Prealerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions (Inuncat) per les incidències que estan produint per l'episodi de pluges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES