Societat

Espadaler després de reunir-se amb Soria per Castor: “Sortim com hem entrat”

El Govern envia aquest dilluns a la Fiscalia la informació de què disposa i en demanarà més a Castor per la via judicial

El conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, ha criticat aquest dilluns la opacitat del Ministeri d'Indústria després de la reunió que ha mantingut amb el ministre d'Indústria sobre els sismes provocats per la planta Castor. “Sortim pràcticament com hem entrat”, ha afirmat des de Madrid. La Generalitat enviarà aquest mateix dilluns tota la informació de què disposa a la fiscalia de Medi Ambient, i en els pròxims dies sol·licitarà per la via judicial més informació a l'empresa del magatzem Castor. El conseller ha lamentat que el Ministeri s'excusi en el fet que es tracta d'una “informació sensible” per no transmetre les dades de què disposa.

La reunió amb Soria ha durat poc més d'una hora i a més d'Espadaler i el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, hi ha assistit el president valencià, Alberto Fabra, i representants dels ajuntaments afectats al País Valencià.

A les portes del Ministeri, un cop acabada la trobada, Espadaler ha lamentat que el govern espanyol no hagi donat una informació “més detallada” i ha recordat que en la mesura que la Generalitat té competència en protecció civil ha de disposar de dades que són “imprescindibles” per exercir-la amb normalitat.

En canvi, segons Espadaler, el Ministeri no ha transmès aquestes dades adduint que es tracta d'informació sensible. Per aquest motiu el conseller ha demanat a Soria que “no s'amagui” darrere la sensibilitat d'aquesta informació per no transmetre dades actualitzades del que està passant a la planta Castor i a la falla que ha afectat el magatzem de gas.

El Govern obre la via judicial

Arribats a aquest punt, Espadaler ja ha deixat clar que el govern de la Generaloitat anirà per la via judicial. En primer lloc, ha explicat, el Govern posarà avui a disposició de la fiscalia de Medi Ambient totes les dades de què disposa, i posteriorment, “en un terminii breu” demanarà informació addicional a l'empresa del magatzem a través d'un requeriment al jutge.

Espadaler veu “altament improbable” que castor pugui continuar

Segons el conseller, a la reunió el ministre Soria ha explicat als presents que Castor estarà paralitzada fins que no es tingui la seguretat que no hi ha perill. El conseller veu “altament improbable” que el magatzem pugui continuar actuant en el futur. De moment, però, encara no es pronuncia sobre si el Govern demanarà o no la clausura definitiva.

A la reunió, el conseller també ha deixat constància del “malestar” dels alcaldes catalans de la zona afectada, que no han estat convidats. En canvi, el govern espanyol si que hi ha convidat els alcaldes del Baix Maestrat. Segons Espadaler, l'excusa del ministre ha estat que els alcaldes catalans no havien sol·licitat la trobada, una “excusa poc elegant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.