Societat

La Plataforma Mildenou rep el premi de País d'El Tempir

El guardó reconeix la defensa d'una televisió pública, de qualitat i en valencià i denuncia l'injustícia de l'ERO

Els extreballadors de RTVV rebran el premi d'El Tempir divendres juntament amb Tomàs Mestre i Salvador Valero

Aquest dimecres hem conegut el nom del tercer i darrer guardonat en els I Premis d'El tempir que l'associació per a la normalització del Valencià a Elx lliurarà aquest divendres 25 d'octubre durant un sopar al parc Municipal. Es tracta de la plataforma Mildenou, integrada pels treballadors de Canal 9 acomiadats per l'ERO que precisament aquests dies està sent revisat pel TSJ valencià.

El premi reconeix la defensa d'una “RTVV pública de qualitat, plural i en valencià” i el treball realitzat des de la plataforma en defensa “d'uns mitjans públics als quals el país no pot renunciar per a poder enfortir i elevar el nivell de la democràcia al País Valencià”.

El guardó també té en compte l'impuls realitzat des de Mildenou a 9 a l'Exili, “un exemple del que hauria de ser la televisió pública” i vol ser un reconeixement i suport des de la societat civil a la plataforma “en la defensa d'aquests objectius i per la injustícia patida per l'ERO que ha comportat el desmantellament d'un instrument de recuperació de l'autoestima i de la imatge col·lectiva dels valencians com a poble, així com una eina fonamental per a fer del valencià una llengua de comunicació, integració i cohesió social”.

Guardonats

Juntament amb la Plataforma Mildenou, que ha sigut premiada en la categoria de País, rebran els premis d'El Tempir, el professor Salvador Valero, en la categoria d'Elx, i el dramaturg Tomàs Mestre, en la de Migjorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.