Societat

Les Fires de Sant Narcís de Girona comencen a rodar

Una cercavila i un pregó musical amb La Principal de la Bisbal donaran el tret de sortida aquest vespre a la festa major de la ciutat

Avui les atraccions de la fira costaran només un euro

La ciutat de Girona inicia aquest vespre la seva festa grossa, les Fires de Sant Narcís. Serà a partir de les sis de la tarda que començarà la cercavila de la Fal·lera Gironina pels carrers de la ciutat, i que culminarà a la plaça del Vi, on es farà el tradicional pregó.

Els pregoners d'aquest any seran els músics de la cobla La Principal de la Bisbal, que enguany celebra el seu 125è aniversari. El director de La Principal de la Bisbal, Francesc Cassú, ha promès un pregó especial, “amb música gironina i de compositors gironins”.

El pregó és per tradició l'acte inaugural de les Fires. Unes hores abans, però, ja hauran començat la festa les atraccions de fira, a les quals es podrà pujar per només un euro durant tota la tarda.

El sopar popular

També hi ha previstes iniciatives noves. Una d'aquestes activitats la impulsa l'Ajuntament i és una tradició en moltes altres festes majors: els sopars populars. Sota l'envelat instal·lat a la plaça Miquel de Palol es trobarà dilluns un esdeveniment d'aquest tipus. El sopar valdrà dotze euros i constarà d'una amanida catalana, un rostit tradicional de festa major, pa amb tomàquet i coca per postres. La beguda estarà inclosa. Després hi haurà concert i ball amb el grup de country The Country Revival Farmers.

Al mateix envelat, dijous vinent hi haurà la segona edició del concert dels Enfirats. Serà un espectacle solidari, segons van informar ahir la regidora de Fires de Girona, Marta Madrenas, i Toni Vallory, president de Girona Avança i de la nova entitat Restaurants del Cor. A un preu de 12 euros, a partir de les deu de la nit del dia 31, actuaran Laia Vehí Trio i un grup que versiona els Beatles, els Abbey Road. Els diners seran per al projecte de menjadors socials dels Restaurants del Cor (vegeu plana 24).

La festa del moniato

Els restauradors del Barri Vell aportaran també un atractiu nou a les Fires. Onze bars i restaurants del Barri Vell de Girona han organitzat per als dies de Fires una nova campanya gastronòmica. L'han anomenat Vine a fer el moniato al Barri Vell. Amb motiu de la campanya, els locals participants oferiran als seus clients entrants, postres, tapes o tastets de dos dels productes més típics d'aquestes dates: els moniatos i les castanyes. El preu serà de 3,5 euros cada tastet, que anirà acompanyat de beguda. Madrenas, va expressar ahir la seva satisfacció per la iniciativa: “Ens fa molt feliços la implicació del sector de la restauració en les Fires, i que dissenyin campanyes d'aquest tipus que opten per l'excel·lència i els productes de proximitat”, va assenyalar.

El civisme a les Fires

D'altra banda, Madrenas i el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, van explicar que, un any més, organitzaran conjuntament la campanya cívica Sant Narcivisme, que pretén fomentar el “civisme i la conscienciació” amb l'objectiu d'evitar les molèsties als veïns que optin per descansar. Boadas va explicar que durant tres dies –avui, demà i la nit abans de Tots Sants–, dos promotors cívics i un mim recordaran a les persones que estiguin al carrer fent un soroll excessiu la necessitat de ser respectuosos amb els veïns.

El secretari de la federació va expressar la implicació dels locals de la Fecasarm a l'hora d'ajudar a millorar el comportament cívic de la gent.

LA XIFRA

9
dies
duraran les Fires de Sant Narcís. Comencen avui amb el pregó i acabaran el 3 de novembre amb els focs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia