Societat

medi ambient

El govern busca recer legal a l'anul·lació de llicència a Iberpotash

Rumia recórrer contra la sentència del TSJC i dóna garanties per a l'activitat minera

El govern estudia presentar un recurs al Suprem per la sentència del TSJC que ha anul·lat l'autorització ambiental a les mines d'Iberpotash de Sallent i Balsareny. A més, ha ordenat als seus tècnics que “estableixin les actuacions necessàries per dotar les activitats mineres d'Iberpotash de les autoritzacions ambientals que corresponguin conforme a la normativa vigent”.

D'altra banda, el govern explica que continuarà treballant amb l'empresa i els ajuntaments implicats en “la definició, aprovació i aplicació del pla que ha de permetre el previst cessament ordenat de les extraccions de potassa a Sallent, l'eliminació en primera instància del runam de la Botjosa amb la reconversió de la zona en sòl industrial i la restauració del runam del Cogulló mitjançant la valorització material d'aquests subproductes miners”. L'Associació de Veïns del Barri de la Rampinya de Sallent va interposar l'any 2008 un recurs contenciós administratiu en contra de la resolució de l'aleshores Departament de Medi Ambient i Habitatge d'atorgar l'autorització. El TSJC considera que l'activitat al runam salí del Cogulló de Sallent no s'ajusta al planejament urbanístic i, a més, argumenta que no es va fer una declaració d'impacte ambiental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]