Societat

Un curtcircuit atura el reactor de la central nuclear Vandellòs II

L'avaria elèctrica provoca la baixada dels nivells dels generadors de vapor i activa l'aturada automàtica

L'incident no té cap en els treballadors, el públic ni al medi ambient, segons la central

La central nuclear Vandellòs II ha realitzat aquest dissabte una aturada del reactor a causa d'un curtcircuit que ha provocat la baixada dels nivells dels generadors de vapor, segons ha informat el Consell de Seguretat Nuclear.

L'incident ha succeït arran d'unes tasques de manteniment a les instal·lacions elèctriques de la planta. Durant els treballs s'ha produït un curtcircuit i s'ha actualitzat un sistema de protecció elèctrica.

Els sistemes de seguretat han funcionat d'acord amb el previst i amb la reducció dels nivells de vapor s'ha produït l'aturada automàtica del reactor nuclear.

La planta es manté aturada en condicions “estables i segures” mentre s'estudien les causes de l'avaria. L'incident ha estat qualificat preliminarment de nivell 0 a l'escala INES.

Segons ha informat la central, el succés no ha suposat cap impacte per als treballadors, la ciutadania ni el medi ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia