JOSEP SERRA

ALCALDE DE LLAMBILLES (CIU)

«L'oposició intenta desgastar el govern en les grans obres»

L'alcalde, Josep Serra, fa una valoració del seu govern i del projecte de la variant, la major infraestructura projectada mai al municipi

Josep Serra, administratiu de professió, té 62 anys i és alcalde de Llambilles des del 1996, fa tretze anys. Va entrar de regidor l'any 1979, fa 30 anys, just quan ell en tenia 32.

–Com valora els dos anys d'aquest mandat?
–«Anem complint les perspectives que teníem, s'hi ha sobreposat el tema de la variant i de la rotonda, però podem estar contents.»
–El tema de la variant va comportar la dimissió de la regidora Cristina Pujol. Per què?
–«La variant hi va influir, però no ha comportat cap trencament polític.»
–En quin sentit hi va influir?
–«Hi havia unes propietats afectades de familiars de la regidora i no es coincidia amb les opinions de l'alcaldia, juntament amb discrepàncies d'ordre intern.»
–Com afecta el semàfor els veïns de Llambilles?
–«La seva implantació té efectes negatius i positius. Negatius perquè la gent de Llambilles també patim les cues; els camins secundaris del municipi també han incrementat el trànsit, i perquè Llambilles és conegut ara per les cues. La cara positiva és que podem entrar i sortir del poble amb més seguretat viària, i que Llambilles, malgrat els efectes negatius, ara és conegut arreu. La variant ha suposat un enrenou important per al poble, perquè una obra d'aquestes característiques mai és al gust de tothom i l'afectat es queixa. Avui estem en la cultura del no i de les plataformes, i, si bé hem de defensar el territori, alguna cosa s'ha de fer si volem avançar. El traçat menys dolent és el que s'ha triat i hi ha el compromís de millorar-lo. No crec que abans de tres o quatre anys es pugui executar, per això es projecta fer una rotonda a l'altura del polígon. Els estudis diuen que reduirà un 30% o un 40% les cues.»
–L'oposició no aprova el traçat triat.
–«Amb els temes del dia a dia no tenim problemes. En canvi, en les grans obres l'oposició intenta desgastar el govern. Va passar amb les obres del pavelló, de l'estació del carrilet i ara amb l'ampliació que volem fer de l'edifici de l'ajuntament. Però tampoc ens proposen alternatives vàlides.»
–La variant suposa l'enderroc de Can Felip i el taller mecànic?
–«Sí, són les dues úniques edificacions afectades, i seria millor que no n'hi hagués cap.»
–Fa uns deu anys que vostè demana la variant. És que no l'escolten o vostè no es fa sentir?
–«Sí, fa temps, però no és l'Ajuntament qui ho pot decidir. A Cassà de la Selva també feia temps que la demanaven, i a la Bisbal fa més de vint anys. És en global tot el que es va retardant.»
–Està dividit el poble per aquesta infraestructura?
–«En aquests moments no. Els que no els agrada la variant es fan sentir, i els que la volen o es conformen que es faci potser haurien de dir alguna cosa. Ara el tema està més apagat. L'impacte zero no existeix.»
–Quan veu, sobretot a l'estiu, les cues i retencions en el trànsit a gairebé totes hores del dia, què pensa?
–«És el que hi ha. Els veïns de Llambilles també hem de fer cua, però també el semàfor és una necessitat per poder sortir i entrar al poble, perquè quan no el teníem estàvem en un perill constant. És necessari perquè passen uns 25.000 vehicles diaris.»
–El creixement urbanístic ha augmentat molt els últims anys. Ja n'hi ha prou?
–«Pensem fer un nou pla general, però esperem la vigència del pla director del sistema de Girona.»
–Es tornarà a presentar a les properes eleccions municipals?
–«Bona pregunta. Penso que he complert de sobres un cicle important treballant per al poble. Els cicles s'acaben i ara estic més a prop del no que del sí, però n'hem d'acabar de parlar. Penso que s'ha de donar pas a les noves generacions.»
–En aquest «no» hi influeix el conflicte de la variant?
–«No, si no s'agreuja. A vegades sí que hauria plegat. Aquests temes afecten perquè avui dia la gent és molt exigent, molt inconformista, i practica molt la cultura del no.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.