Societat

Vandellòs II detecta una avaria en un monitor de radiació durant la recàrrega de combustible

El problema obliga a activar el sistema de ventilació de la sala de control en el mode de “recirculació”

L'incident no suposa risc per a les persones ni el medi ambient i ha estat classificat en el nivell 0 de l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics

La central nuclear Vandellòs II ha detectat un problema en el funcionament d'un monitor de radiació del sistema de ventilació de la sala de control de la planta mentre es portava a terme la recàrrega de combustible, segons ha informat aquest dijous l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV).

Els operadors de la central van detectar clarar ahir cap a dos quarts de sis de la tarda la “inoperabilitat d'un monitor de radiació de la sala de control a causa del mal funcionament del mateix”. Davant aquesta circumstància, i tal com estableixen les Especificacions Tècniques de Funcionament (ETF) de la planta, es va posar en funcionament el sistema de ventilació en el mode de “filtrat”.

Però a més, l'avaria de l'esmentat monitor va coincidir amb la “inoperabilitat” de dos sistemes de detecció de gasos tòxics, fet que ha obligat ha mantenir el sistema de ventilació de la sala de control en mode de “recirculació”. I és que després de constar que les ETF requerien l'adopció de dues accions incompatibles entre elles, es va adoptar l'acció prioritària.

Una vegada valorada en profunditat la incidència, es va concloure que aquesta requeria la seva notificació al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), que es va produir a dos quarts d'onze de la nit.

El CSN ha classificat aquest succés amb el nivell 0 a l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics, ja que no ha suposat risc per a les persones ni per al medi ambient.

La central es troba aturada des del passat 2 de novembre i continua amb les activitats del programa corresponent a la dinovena recàrrega de combustible del reactor. Una vegada finalitzades, començarà un nou període d'operació de 18 mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia