Societat

seguretat

El sindicat UP recluta pagesos per patrullar a Tarragona

Sortiran per dissuadir els lladres si es torna a incrementar el nombre de robatoris i es manifestaran davant les deixalleries que compren material robat

També demanen que s'endureixin les penes

Ja hi ha els primers voluntaris apuntats i, si el nombre de robatoris a les finques agrícoles del Camp de Tarragona no minva, els pagesos sortiran a patrullar per dissuadir els lladres. Així ho van acordar una vuitantena d'associats al sindicat Unió de Pagesos (UP) dilluns al vespre en una assemblea celebrada al Morell, on també es van plantejar fer mobilitzacions davant les deixalleries que compren el material robat.

“La situació és la que és i, encara que la feina del pagès no sigui aquesta, volem estar preparats per fer una sortida si s'intensifiquen els robatoris”, explicava ahir a la tarda el coordinador d'Unió de Pagesos al Camp de Tarragona, Josep Zacarias Ferré. A priori, els Mossos d'Esquadra també han intensificat la vigilància, però això no evita episodis com el que just ahir fa afectar el mateix Ferré: “Aquest migdia m'han entrat a robar en una finca de Riudoms. La broma em costarà uns 1.000 euros”. No han passat ni 24 hores des de l'anunci que s'organitzaran patrulles, que al coordinador d'UP ja li han desaparegut les aixetes, el cablejat elèctric i l'electrovàlvula de la finca, i això posa en evidència que l'ambient entre els pagesos està caldejat. “Ens sentim impotents”, hi afegeix Ferré, sobretot perquè la majoria de lladres són reincidents: “És el seu modus vivendi i sembla que la llei estigui més de la seva part que de la nostra”, conclou.

Per això el col·lectiu afectat insisteix que cal un enduriment de les penes. En aquest sentit, demanen una implicació dels alcaldes de les comarques afectades i dels consells comarcals, als quals suggereixen que es reuneixin amb Interior o que presentin al·legacions al nou Codi Penal.

LA FRASE

No volem ser un sometent armat. El pagès no ha d'anar a fer de Rambo a la nit, però estem cremats
Josep Zacarias Ferré
Coordinador d'Unió de pagesos al camp de Tarragona

Maneres de dissuadir els lladres

En el cas del Camp de Tarragona, els pagesos deixen clar que “patrullaran amb el mòbil” perquè l'objectiu de les rondes no és cap altre que dissuadir el lladre. La mesura no és nova i a les Terres de Ponent és on hi ha hagut una xarxa de sometents més activa, tot i la seva prohibició al Parlament el maig passat. En comarques com ara l'Alt i el Baix Empordà, els pagesos fan servir altres fórmules amb la mateixa finalitat, com ara llogar guardes de camp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia