Societat

Celebració de la festivitat de Santa Llúcia a Banyeres

El dia fort de les activitats es concentra en el proper diumenge 15 de desembre

Banyeres de Mariola viu aquest cap de setmana la festivitat de Sta. Llúcia com a reminiscència per a paperers i modistes del patronatge de la santa protectora de la visió. Una celebració que ja va tindre el seu acte previ amb la celebració d'una gala que commemorava el 50 aniversari de l'actual imatge de la santa i en la que Jami Blanes Verdú, David Pascual Albero y José Antonio Blanes Verdú ja van exercir la seua presidència com a Clavaris 2013.

Els actes s'iniciaran ja el mateix divendres, festivitat de Sta Llúcia, amb una missa vespertina en sufragi dels confrares difunts i la celebració del X Concurs de vestits de paper a partir de les 22.30 hores al Restaurant Mariola. El dissabte, a la finalització de la missa vespertina, tindrà lloc la tradicional encesa de la traca i la posterior cercavila fins el carrer Sta. Llúcia, on es procedirà a l'encesa de la tradicional foguera.

El diumenge constituïx el plat fort de la festivitat amb la despertà a partir de les 8.30 hores que es trobarà presidida pels senyors Clavaris acompanyats pels Majorals abillats amb la tradicional capa espanyola i barret.

A les 11.30 hores se celebrarà la missa solemne de Sta. Llúcia i a la seua finalització la comitiva de Majorals s'adreçarà al carrer de la santa on es resarà un respons pels difunts de la Confraria. La festivitat seguirà ja de vesprada amb l'habitual processó prevista a les 19.15 hores i a la seua finalització es dispararà un castell de focs artificials completant-se l'acte amb el cant del gojos.

La proclamació dels nous Clavaris de l'any vinent clourà aquesta festa tan singular en aquesta localitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia