Societat

La central nuclear de Vandellòs II pateix una baixada no programada de potència superior al 20%

L'operador de la planta detecta una pujada de temperatura al seccionador del transformador principal

La incidència es produeix durant el procés de pujada de potència després que el passat cap de setmana finalitzés la recàrrega de combustible

La central nuclear de Vandellòs II ha efectuat una reducció de la seva potència després de detectar un augment de temperatura, segons ha informat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN)

L'Associació Nuclear Ascó Vandellós (ANAV) ha notificat aquest dimecres que a les 9 h del matí s'ha produït una baixada no programada de potència superior al 20% després de detectar un punt d'alta temperatura en una de les tres fases del seccionador del transformador principal. La funció dels seccionadors és mantenir aïllada una instal·lació elèctrica de la seva xarxa d'alimentació de forma que la primera quedi protegida si es produeixen càrregues elèctriques massa elevades.

La central s'ha desacoblat de la xarxa elèctrica per poder procedir a revisar tant el seccionador com la resta d'equips del transformador i la resta del parc elèctric. Aquesta és una maniobra que només es pot fer si no hi ha càrrega elèctrica.

La incidència s'ha produït en la part no nuclear de la instal·lació quan la planta estava al 73% de potencia nuclear i durant el procés de pujada de potència. La central de Vandellòs II es va tornar a connectar a la xarxa general el passat diumenge després que finalitzessin els treballs de la seva dinovena recàrrega de combustible.

El succés, que no ha tingut impacte en els treballadors de la central ni en el medi ambient i s'ha classificat al nivell 0 de l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES). Segons l'ANAV, la planta es troba en condició segura i tots els seus sistemes funcionen segons disseny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia