Societat

El Mingo per fi l'encerta

Un jubilat de 66 anys porta la sort a Sant Iscle de Vallalta, on ha repartit set sèries del 81854, un cinquè premi

Cada any comprava un número a Sant Pol de Mar i aquest any per primer cop ha fet diana

El seu és un premi a la tenacitat. Mingo Planas (66) fa molts anys que va a l'administració número 1 de Sant Pol de Mar i compra algunes sèries de la grossa de Nadal per repartir-les entre els veïns de Sant Iscle de Vallalta. Mai no havia tingut sort, però ell sempre hi tornava. Incansable. Ahir, les boles dels nens de San Ildefonso per fi van fer diana i el van convertir en l'home més feliç del món. “Estic molt content perquè ho he repartit entre molta gent”, va comentar el Mingo.

Va comprar 7 sèries del 81854 i les va vendre totes. Al casal d'avis, al restaurant Tres Turons del Torrent Bo, al frankfurt Can Mingo, que regenta el seu fill... Ell es va quedar tres dècims, una bona esgarrapada. “Home, em serviran per tapar algun foradet, que sempre n'hi ha”, va reconèixer pletòric.

El Mingo és amic de Maria Rosa Nualert, la titular de l'administració de Sant Pol que ha venut 40 sèries d'aquest cinquè premi, el més repartit de la rifa. Va ser ella qui el va convèncer perquè es quedés aquest número. Estava convençuda que tocaria. “Em va dir que la suma donava 26 i que segur que tocava, perquè a més acabava en 54, que és l'any que va néixer”, va explicar ahir l'afortunat.

La Maria Rosa tenia tanta fe en la seva intuïció que va intentar vendre les 60 sèries que tenia adjudicades anunciant amb insistència la xifra a través d'una pissarra electrònica. Tot i així, va haver de retornar fins a vint sèries, un fet que ahir va lamentar profundament.

Planas és una persona molt coneguda a Sant Iscle de Vallalta, un petit poble del Maresme amb 1.200 habitants. Durant anys havia portat el restaurant Can Mingo; fins que es va jubilar. Un dels seus fills, el David, va reconvertir el restaurant en frankfurt.

Ahir, durant tot el dia, no va parar de celebrar el premi, amb els uns i els altres, un no parar. Però la gran celebració encara ha d'arribar. “Farem un gran dinar per Cap d'Any amb tots els amics”, va avançar. Entre els amics, hi ha molts usuaris del casal d'avis, on el Mingo passa moltes estones. Precisament ahir a la tarda hi va anar per compartir l'alegria amb altres afavorits per la sort: “Després de tants anys, al final hem tingut sort; però el millor de tot és que no hi ha hagut grans premis, no han estat premis milionaris, però hi hagut molta gent beneficiada.”

Els veïns de Sant Iscle van repetir el nom de Planas fins a la sacietat. “Ell n'és el culpable”, van fer broma al restaurant Montnegre. Beneïda culpa...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella