Societat

El desplegament policial, qüestionat per “excessiu”

L'advocat Benet Salellas reclama que es recorri a la mediació per evitar enfrontaments com els que es van registrar dimecres a Fellines

Els desplegaments policials que es van dur a terme dimecres a Fellines i ahir a Girona es van criticar en l'acte d'ahir. L'advocat Benet Salellas es va preguntar si, en un moment en què es retallen recursos en serveis bàsics com ara la sanitat i l'educació, és admissible que se'n destinin tants a l'ordre públic “per protegir els interessos de Red Eléctrica Española”. L'actitud del Mossos d'Esquadra a Fellines seria –segons el parer de l'assessor legal dels anti-MAT– un motiu per estar preocupats pels drets col·lectius i individuals, ja que va constituir una demostració que la força s'està imposant per sobre d'altres arguments. En situacions com aquella –hi va afegir Salellas– és quan caldria posar en pràctica la llei de mediació. “El nostre Parlament s'omple la boca d'aquesta nova llei, i dimecres, en què es va produir un conflicte real, va ser impossible mediar en cap moment i fins i tot es va acabar posant en risc la vida del company que estava enterrat.”

Per la seva banda, la CUP va expressar “el més profund rebuig a la forma de procedir” dels Mossos a Fellines per haver actuat “amb contundència contra els manifestants”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia