Societat

TRIBUNALS

El cas Innova de Reus esquitxa les Terres de l'Ebre

El jutge investiga el president d'Ambulàncies Baix Ebre pels contractes de la seva empresa amb Sagessa

Està imputat per delicte societari, suborn i també tràfic d'influències

El cas Innova de Reus esquitxa també les Terres de l'Ebre. El president d'Ambulàncies Baix Ebre, Bernardo Coslado García, va ser detingut dijous per la Guàrdia Civil a Tarragona i ahir va declarar davant el titular del jutjat d'instrucció número tres de Reus, que investiga les presumptes irregularitats del conglomerat d'empreses municipals. Els delictes que presumptament hauria comès Coslado serien suborn, tràfic d'influències i delicte societari, i concretament el jutge investiga la relació de l'empresa ebrenca amb Sagessa, l'empresa pública que gestiona la salut en alguns municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Segons el TSJC, després de la declaració el jutge va deixar en llibertat provisional amb càrrecs i sense fiança Coslado i li va requerir el passaport perquè no surti del territori estatal.

També va declarar ahir davant el jutge de Reus l'expresident de l'Institut Català de la Salut (ICS) Josep Prat. Segons algunes fonts properes al cas, Coslado hauria emès desenes de factures inflades a l'ICS, com a mínim els anys 2008 i 2009, en connivència amb Prat, que compaginava el seu càrrec amb la direcció general del conglomerat d'empreses municipals de Reus Innova, de la qual forma part l'empresa sanitària Sagessa, que gestiona l'hospital de Sant Joan de Reus, el de Móra d'Ebre i el d'Amposta, entre altres centres.

El jutjat número tres de Reus investiga des de fa mesos els pagaments de 720.000 euros que Prat hauria abonat a l'exdirector del Servei Català de Salut Carles Manté, i en aquest context la detenció de Coslado pertany a la peça número 7 del cas, sota secret de sumari.

Quan va sortir del jutjat, el president d'Ambulàncies Baix Ebre no va voler fer declaracions. El seu advocat, David Domènech, va explicar que la seua declaració responia a un fet “puntual” i no va voler confirmar els delictes de què és acusat el seu client, argumentant que la investigació està sota secret. Al marge de la detenció de Coslado, agents policials van escorcollar dijous les oficines de l'empresa, que té la seu a Roquetes (Baix Ebre). D'allà es van endur diversa informació i 18.000 euros en metàl·lic. Coslado García també és administrador del Consorci de Transport Sanitari de l'Ebre i president de la Federació Estatal d'Empreses d'Ambulàncies.

La detenció del president d'Ambulàncies Baix Ebre va sorprendre ahir el delegat del govern a l'Ebre, Xavier Pallarès: “Està al capdavant d'una empresa modèlica, que sempre ha efectuat un excel·lent servei”, va dir Pallarès. En canvi, les ramificacions del cas Innova a l'Ebre no van sorprendre la CUP de les Terres de l'Ebre, que fa més d'un any ja va reclamar una auditoria de gestió de totes les fundacions dependents de Sagessa. En aquest sentit, la CUP titlla d'hipòcrites els alcaldes d'Amposta i Tortosa, i insisteix que el model de gestió publicoprivada no és “transparent”.

LA XIFRA

18.000
euros
en metàl·lic es van emportar els agents de la policia de la seu d'Ambulàncies Baix Ebre i múltiple documentació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia