Societat

Protecció Civil manté en prealerta el Neucat a la Vall d'Aran i posa ara l'èmfasi en el fort vent i onatge a l'Empordà

Segueix tallada per la neu la BV-4024 a Bagà i Coll de Pal mentre que encara cal fer ús de cadenes a la BV-4031, a Castellar de n'Hug i la B-400, a Gósol

S'esperen onades de més dos metres i mig al nord de la Costa Brava

Les afectacions per la neu comencen a remetre aquest diumenge tot i que Protecció Civil avisa que ara no cal abaixar la guàrdia pel que fa el mal estat de la mar i el vent. El pla Neucat només es manté en prealerta a la Vall d'Aran mentre que també està en aquesta fase l'Inuncat, per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort onatge a la costa de l'Alt i Baix Empordà, especialment a la tarda. Pel que fa a les afectacions al trànsit per la meteorologia, segueix tallada per la neu la BV-4024 a Bagà i Coll de Pal mentre que encara cal fer ús de cadenes a la BV-4031, a Castellar de n'Hug i la B-400, a Gósol.

L'avís per el mal estat de la mar al nord de la Costa Brava es dóna per la possibilitat que hi hagi onades que puguin superar els dos metres i mig, especialment a la zona del Cap de Creus i del Cap de Begur. Amb el pas de les hores l'episodi de mala mar s'intensificarà i es preveu que s'allargui tot el dilluns.

El vent bufarà de component nord. Protecció Civil recomana extremar la precaució en les activitats recreatives i professionals al mar i no accedir als punts del litoral afectats pel fort onatge. A més, aconsella allunyar-se d'espigons, esculleres i passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop.

Per la seva banda, des del Meteocat es preveuen ruixats a la meitat est de Catalunya, que ja han començat a fer acte de presència durant la passada nit. Les precipitacions seran intermitents en intensitat i disperses. Finalment, Protecció Civil ha informat que la companyia Endesa ha comunicat que s'ha restablert el subministrament elèctric als 200 abonats que s'havien quedat sense llum a Vielha i Naut Aran.

Des de poc abans de les onze del matí, s'ha ampliat l'ús de cadenes a la BV-4025, a Fígols, i a la BV-4243 entre Castellar del Riu i Rasos de Peguera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EDUCACIÓ

Projecte innovador europeu amb l’escola Carme Auguet i la UdG

girona
medi ambient

Neixen quatre noves gaseles dorcas al Zoo de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Ciutat Vella inicia un canvi de contenidors per augmentar la capacitat de selecció de paper i plàstic

BARCELONA
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO