Societat

Solidaritat

Rialles solidàries i terapèutiques

Unes nou-centes persones van bolcar-se amb la micromarató d'espectacles organitzada a Girona per Xarop Clown

Una quinzena d'artistes i col·lectius van participar en la jornada celebrada ahir al Teatre Municipal

Xarop Clown visita
més de cinc mil infants hospitalitzats a les comarques gironines

Diumenge, a les onze del matí. A fora del Teatre Municipal de Girona, una nena de no més de dos anys, abrigada amb una caputxeta vermella, no s'atreveix a entrar. I això que va ben acompanyada de dos pares pacients que l'animen a fer el pas. Jo ja els explicaré el perquè: dos pallassos, identificats pel característic nas vermell, l'intimiden amb les seves bromes i rialles. Ella, prudent, se'ls mira tota encuriosida des d'una certa distància fins que finalment decideix avançar i descobrir, com molts altres nens i nenes, que, allà dins, s'ha organitzat tota una sèrie d'activitats pensades per convertir un diumenge gris de febrer en un dia màgic. Si més no, il·luminat per les rialles de grans i petits.

Xarop Clown, un any més i ja en van set, va organitzar una micromarató d'espectacles amb la col·laboració d'un munt d'artistes, entitats i col·lectius, i la col·laboració de diverses institucions, empreses, entitats i persones voluntàries. La proposta, d'allò més atractiva, tenia un triple objectiu: finançar les visites dels pallassos d'hospital a les àrees pediàtriques de l'hospital Dr. Josep Trueta durant l'any 2014, donar a conèixer i apropar els pallassos d'hospital a la societat gironina i facilitar la retrobada amb els pallassos en un entorn no hospitalari d'infants prèviament ingressats a l'hospital. En aquesta aspecte, la directora artística i pallassa de Xarop Clown, Ángeles García, especifica: “És cert que el principal objectiu d'aquesta moguda és aconseguir fons per garantir la continuïtat del nostre treball a l'hospital. Però per a nosaltres també és molt important el fet que ens vinguin a veure molts infants que ens van conèixer quan estaven ingressats i, així, contribuir al procés de desdramatització i de superació del trauma de l'ingrés.” Anualment, Xarop Clown visita més de cinc mil infants hospitalitzats en centres sociosanitaris de Girona.

Si fa dos anys es va haver de deixar la Sala La Planeta perquè l'espai els quedava petit, ahir al Teatre Municipal hi va haver un ple absolut. A primera hora del matí, ja no quedaven entrades per a les activitats matinals. En diferents espais de l'edifici hi va haver actuacions musicals i espectacles de titelles i màgia impulsats per artistes gironins com ara La Manofactoria i Ronan Tully –que van oferir un bell i evocador espectacle titulat Splash!–, el mag Karlus, Oriol Canals, Momo i Alma i la Mar de Contes. També, paral·lelament es van muntar tallers de manualitats organitzats pel Col·lectiu Badem i Art Crea. I els més menuts també van tenir el seu espai amb el taller concert de música per a nadons ofert per Abiabaï i una bona estona de joc i moviment guiada per l'associació de psicomotricistes de Girona.

I si el matí 300 persones van tenir la sort de trobar una entrada, a la tarda unes sis-centes persones van disfrutar de la gala de pallassos. Pallassos sense Fronteres, Panettone Brothers, Merche Ochoa i Núria Valerio, La Banyera, l'Escola de Circ Rogelio Rivel i, és clar, Xarop Clown, els amfitrions de la jornada, van recordar novament que el somriure és terapèutic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona