Societat

Detinguda una veïna del Prat de Llobregat per donar falsos avisos de bomba en nom d'Al-Qaida, injuriar a Internet i simular delictes

Amenaçava aeroports i estacions, cometia injúries a Internet i simulava delictes

La presumpta autora, que ha estat detinguda en tres ocasions, hauria comès 1.083 fets delictius

La Guàrdia Civil ha detingut una veïna del Prat de Llobregat per haver comès presumptament més de mil fets delictius amb telèfons mòbils i targetes falses. La detinguda realitzava trucades a aeroports i estacions de tren per donar falsos avisos de bomba en nom d'Al-Qaida, cometia injúries a Internet i simulava delictes. En una de les falses amenaces va obligar a desallotjar l'Ajuntament de Granada.Aquesta detenció forma part de l'operació Llamaya en què els agents han arrestat nou persones més i n'ha acusat cinc més, propietaris de locutoris que activaven les targetes de telefonia a nom de persones als que se'ls havia usurpat la identitat i falsejaven els contractes d'adquisició amb les operadores.

La Guàrdia Civil duia a terme una investigació des de finals de 2012 de diferents delictes contra la seguretat col·lectiva presumptament comesos per una sola persona, que realitzava falses amenaces a infraestructures sensibles com aeroports i estacions, alertant de l'existència d'artefactes explosius, i també feia acusacions i denúncies falses, injúries a través de mitjans de difusió i internet, simulacions de delictes, entre d'altres.

La presumpta autora d'aquests delictes va ser detinguda fins a tres ocasions per la Guàrdia Civil des de l'inici de la investigació. Al llarg de l'operació, els agents també ha detingut altres nou persones i n'ha acusat cinc més per presumptes autors de delictes d'usurpació d'estat civil i falsificació de document mercantil. Tots aquests detinguts són ciutadans de nacionalitat pakistanesa i marroquina i propietaris de locutoris.

La veïna del Prat de Llobregat obtenia targetes de telefonia amb identitats suplantades en aquests establiments on els seus propietaris simulaven els contractes entre les identitats usurpades i les operadores telefòniques.

Des d'un total de 64 línies activades en nom de les identitats suplantades, aquesta dona hauria comès concretament 1.083 delictes, dels quals existeixen quatre querellants i més d'un centenar de víctimes. D'altra banda i malgrat que no han estat encara quantificats, s'estima que aquests delictes han produït una quantiosa despesa a l'erari públic.

Una vegada actives eren utilitzades per cometre de delictes, com per exemple suplantacions d'identitats, falsos avisos de bomba en aeroports i estacions en nom d'Al-Qaida, injúries a través de mitjans de difusió i internet, acusacions i denúncies falses, simulacions de delictes o trencaments de mesures cautelars judicials. Entre els presumptes delictes comesos per aquesta dona es troben les amenaces a l'aeroport del Prat, l'aeroport de Granada, les estacions de trens de França i Sants a Barcelona, les estacions d'autobusos de Granada i de Guadix, els Ajuntaments de Granada i de Almuñecar i també el servei d'emergències 112 Andalusia, així com diferents serveis d'emergència de la Guàrdia Civil de Barcelona. En una de les falses amenaces va obligar a desallotjar l'Ajuntament de Granada.

La Guàrdia Civil va detectar deu locutoris implicats en l'expedició d'aquestes targetes fraudulentes, situats al Prat de Llobregat, Barcelona Cornellà, Sant Joan Despí, Mataró i Premia de Mar, on es van practicar les corresponents inspeccions i, en dos casos, es van dur a terme registres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia