Societat

Els bombers confien poder controlar l'incendi del Baix Empordà en les properes hores

La investigació haurà de determinar si darrere el foc del Baix Empordà hi ha hagut una negligència

El director general de Prevenció, Extinció d'incendis i Salvaments apunta que si la crema controlada no es va apagar bé, el cas podria arribar als jutjats

A primera hora del matí s'han enlairat quatre dotacions aèries per intentar controlar l'incendi de Vall-llobrega, i els bombers esperen poder entrar en la fase de control les flames aquest matí. Tota la matinada s'ha mantingut l'operatiu per extingir l'incendi que ha calcinat unes 400 hectàrees de vegetació forestal. Un bomber ha tingut ferides lleus quan ha caigut per un desnivell de dos metres i està en observació a l'hospital de Palamós. A més, pràcticament tots els veïns evacuats de la zona ja han pogut tornar a casa seva.

El director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Ramon Parés, ha explicat que la investigació sobre la causa del foc del Baix Empordà -que realitzaran els Agents Rurals- podrà determinar si l'incendi forestal de les Gavarres ha estat a causa d'una negligència. “Si es veiessin indicis de delicte, hi intervindrien els Mossos d'Esquadra i el cas podria acabar als jutjats per un delicte d'incendis o danys”, ha comentat Parés. El foc hauria estat provocat per una crema de rostolls mal apagada. “És una qüestió de sentit comú que si una persona fa foc, l'ha d'apagar i ho ha de deixar en condicions”, ha afegit el director general. Segons Parés, “se li podria imputar el delicte de tipus penal que el jutge establís, pot ser un delicte d'incendi o un delicte de danys; hi ha diferents tipologies d'aquests delictes”, ha comentat.

Aquest diumenge a la tarda, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha confirmat que la principal hipòtesi de l'origen del foc es trobaria en una crema de rostolls mal apagada que es va fer el passat divendres a la zona de Mas Cabrer de Vall-llobrega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]