Societat

LA CRÒNICA

Més diners, més Fires

Ja cal que agafem forces! Aquest any les Fires de la Santa Creu de Figueres tornen al format de dos caps de setmana i a deu dies de festa programats. Acostumats als dos anys anteriors, en què la gresca es concentrava en només cinc dies, aquest cop, a qui vulgui viure al màxim la festa de principi a fi li caldrà una mica més d'energia. També és cert, que si bé oficialment s'han anunciat deu dies de festa non stop, tampoc és ben bé cert, ja que hi ha un parell de dies entre setmana en què gairebé no s'han programat activitats. Com diu la dita, d'un gran mal en surt un gran bé, i potser anirà bé a qui vulgui aturar-se per recuperar l'alè per fer un final de festa com cal...

El cas és que l'Ajuntament figuerenc ha trencat la tendència iniciada arran de la crisi econòmica i enguany ha optat per apujar el pressupost que destina a les Fires i Festes de la Santa Creu. Dels 320.000 euros de l'any passat ha passat a 400.000 d'aquest 2014. La decisió, que pot sobtar, contrasta absolutament amb l'opció dels últims anys en què el consistori havia retallat diners i dies de festa tenint en compte la delicada situació econòmica que vivia l'Ajuntament de Figueres. Suposem que la decisió respon al fet que a Figueres ja veuen els famosos brots verds a la crisi. Si més no, és cert que la “Casa Gran” està superant la situació crítica que va passar en anys anteriors i que actualment no té les tensions de tresoreria que havia passat i que havien tret la son a més d'un. Però algú pot haver pensat que la decisió d'augmentar 80.000 euros el pressupost pot respondre a qüestions electorals. Cal recordar que aquestes fires coincideixen just un any abans de les eleccions municipals del 2015. I posats a posar més diners per fer lluir més les fires, potser val més fer-ho ara, que la pròxima Santa Creu, que ja se celebrarà en plena precampanya electoral. El que és gairebé segur és que amb vista al 2015 les pròximes fires també mantindran el model llarg de festa i amb un pressupost més lluït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins