Societat

Els pelegrins tornen a les Useres fins l'any vinent

Passades les 22 hores, entraren farcits de cerimonial, recolliment i natural al poble d'origen voltats de gran expectació

Amb els fanalets il·luminats i voltats del mateix silenci que els va acomiadar 24 hores abans, els dotze Pelegrins de les Useres, el Guia, els cantors, el rector i els representants civils i seguidors i acompanyants, van entrar anit, més enllà de les deu, a l'església parroquial i van iniciar el darrer ritus d'acció de gràcies.

D'aquesta manera, acabava una tradició que es remunta a finals del segle XIV o principis del XV, que perdura fins els nostre dies amb el suport de tot el poble de les Useres i de la gran quantitat de persones que, vingudes de molts punts del País Valencià, la mantenen i li fan costat.

Milers de persones van rebre els pelegrins i els romers en la nit del divendres al monestir de Sant Joan de Penyagolosa i milers de persones més, els van acomiadar ahir dissabte d'aquest indret ubicat al bell mig d'aquest Parc Natural.

Durant les hores existents entre les set del matí del 25 d'abril i les 22 hores del 26 del mateix més, aquestes contrades de la comarca del Maestrat, han saltat, de la nit al matí, més de cinc segles enrere, gràcies a la cerimònia i els costums que envolten aquests tretze joves d'un dels carrers de les Useres, que enguany han representat el sentiment del seu poble i han fet vots de silenci durant els 75 quilòmetres —d'anada i tornada— que els han mantingut ocupats per les muntanyes dels voltants del “Gegant de Pedra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes